Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

C&R kalastamisest

More
10 years 9 months ago #3630 by Mark0
C&R kalastamisest was created by Mark0
Mõtlesin veidi elavdada siinset elukeskonda suhteliselt intrigeeriva teemaga, C&R ehk siis "püüa ja lase tagasi".
Millised on inimeste arvamused asjast, kuna lobitöö ja "teistest" parem mentaliteet leiab promo ja igapäevast kajastust nii öelda "inimlike" ja teistest paremate kalameeste seas.

Minu isiklik vaade antud asjale on selline:

Kuidas saab nimetada spordiks kellegi "vägistamist" ?
Haakides kala konksu otsa, tekitame kalale sellega valu, seejärel tõmbame ta välja tema elukeskkonnast. EHk siis kui inimesele konks suhu haakida ja vee alla tõmmata, ettevaatlikult 3-4 minutiga konks põsest lahti haakida ja tagasi kaldasse visata, vaataame et natuke veel liigutab, küll elama jääb, oleks see mõeldav ?

Siis tuli mul pähe selline idee: Kui koguda kokku nii 20 venda, anda kätte igale ühele paintball püss ja minna kuskile alevikku kassijahile.
Ega see värvikuul ju tapa ja kui tapabki, siis on tegemist vähemalt "shoot and "release"" spordiga ? :D
Üsna sarnane selle C&R kalastamisega ?

Mainin ette ära, et mina kalastan söömise eesmärgil, lõbu ja spordi pärast ei ole südant haiget teha loodusele ...
More
10 years 9 months ago - 10 years 9 months ago #3631 by raikoj
Replied by raikoj on topic C&R kalastamisest
Hea teema! Ma hakkasin esimest korda C&R eetikale mõtlema peale seda kui sain teada, et Saksamaal on see keelatud. See oli esimene kord kui lugesin väga tugevaid vastuargumente C&R osas.

Ise lasen tagasi vaid alamõõdulised kalad, mikroahvenad ja sellised väga kõhnad mõõdukalad, kus on näha, et neil liha eriti pole. Siiani on nii läinud, et kui kott on täis saanud, siis olen püügi lõpetanud.

Mida ma aga ise C&R meestele soovitaksin, on kahva kasutamine. Olen lugenud, et forellil on oluliselt suurem ellujäämisvõimalus, seda eriti soojema ja aeglase vooluga jõgedes, kui ta võimalikult kiiresti vabastada, mitte lasta tal end poolsurnuks väsitada.

Aga ma ei arva, et C&R võrdlemine vägistamisega päris kohane on. Aga kindlasti vajaks see teema laiemat debatti.
Last edit: 10 years 9 months ago by raikoj.

More
10 years 9 months ago #3632 by Vertu
Replied by Vertu on topic C&R kalastamisest
Ma leian et see igamehe oma asi mida oma püütud kaladega teeb, palju kaasa võtab või palju tagasi laseb. Pole mõtet oma arvamust peale suruda ega ainuõigeks pidada. Ma mõistan tüüpe kes tõesti kala ei söö ja kogu saagi tagasi lasevad. Sellisel juhul cr loogilisem lahendus kui hiljem kala mööda küla laiali jagada või prükkari visata.
Ise käin püüdmas palju, saan ka palju, kala söön ka väga palju, suuresplaanis vähemalt kord päevas. Ma ikkagi seda meelt olen et kala on toit ja omapüütud värske kala on parim toit kui poest mistahes vorstijupp või sardell :) Aga mingi piir ikka ees on et parimatel aegadel palju kala tagasi ka lasen. Viimane käik üleeile näiteks 6 haugi paati jätsin, umbes 2x rohkem tagasi lasin, mis mokast kinni ja pusimiseta lahti sain, need tagasi. Reaalselt lihtsalt pole mõtet fileed külmakirstu sellistes kogustes korjata mida normaalse aja jooksul ära tarvitada ei jaksa.
Marko kirjutab et ta kalastab söömise eesmärgil. Ma kalal siiski lõbu pärast käin, hobi mis annab ka kena toidulisa.
More
10 years 9 months ago #3633 by ceemic
Replied by ceemic on topic C&R kalastamisest
Toetan Vertu seisukohti (Y)
More
10 years 9 months ago #3634 by Napsitrall
Replied by Napsitrall on topic C&R kalastamisest
Mina samuti. :whistle:
More
10 years 9 months ago #3635 by Jeekim
Replied by Jeekim on topic C&R kalastamisest
Loodusele vägistades haiget teha ei taha, aga tapmine kõlbab küll. Mis siis, kui hobiks pole niivõrd kala söömine kui kala püüdmine? Iga tagasi lastud kala elab edasi ja rõõmustab meid või kaaskalastajaid edaspidigi.
Time to create page: 0.252 seconds
Powered by Kunena Forum