Jõekas, merikas, lõhe, vikker - punased luubi all.
- Rainer
-
Teema autor
- POLE LEHEL
- Foorumikunn
-
- Tänatud: 232
- E-poe punkte: 382.00
Seekord olen laisk ja pikka juttu ei kriba.
Hooaeg on kestnud veidi vähem kui 2 kuud ja tõttöelda ei ole mul selle aja jooksul just kõige paremini läinud. Mitte, et ma üldse poleks kala saanud, aga just neid suuuuri.
Möödunud nädalal õnnestus siiski pika-pika püügipäeva lõpus ka kenas mõõdus jõeforell kaldale saada. Jõeforelli kohta uhkes pikkuses, ent pisut kõhn.
Tegemist siis minu jaoks uue pikkuse rekordiga, aga mitte kaalu rekordiga.

L51,5 ja 1180g
Hooaeg veel kestab õige mitu kuud. Seega loodetavasti kohtun mõne sellises pikkuses kalaga ka suvel.
Palun Sisene või Loo konto ,et liituda vestlusega.
- Vertu
-
- POLE LEHEL
- Vana kala
-
- Tänatud: 41
- E-poe punkte: 280.00
- ceemic
-
- POLE LEHEL
- Foorumi Guru
-
- Tänatud: 226
- E-poe punkte: 317.00
- Vertu
-
- POLE LEHEL
- Vana kala
-
Enamustes merre jõudvates jõgedes praegu sellise välimusega jões talvitunud merika tonte palju sees, võtavad ka aplalt. Ja paljud neid ekslikult jõekateks peavad.
- scuba
-
- POLE LEHEL
- Vana kala
-
- Tänatud: 84
- E-poe punkte: 330.00
- timo
-
- POLE LEHEL
- Foorumikunn
-
- Tänatud: 240
- E-poe punkte: 196.00
- Rainer
-
Teema autor
- POLE LEHEL
- Foorumikunn
-
Jõekas mis jõekas.

Edit: Kahel minu kalal on sellel hooajal samuti olnud juba uue marja alge sees, aga ka üksikud vanad terad.
Usun, et see normaalne protsess.
- makrell
-
- POLE LEHEL
- Tegija
-

- Rainer
-
Teema autor
- POLE LEHEL
- Foorumikunn
-
makrell kirjutas: Rainer on see kala siis tõesti Peipsi vesikonnast pärit? Seda kirja vaadates ei julgeks küll pakkuda aga issanda loomaaed on ju kirju ning aina kirjumaks nüüd ta paraku meil läheb. Teine kord kui kala välja kerides väga rapsima kipub pudenevad punased tähnid küljest ning liiguvad jões alla voolu ja läinud nad ongi.
Mis te neist rekorditest taga ajate käige lihtsalt kalal ja nautige.
Kuna kala püütud jõest, mis otsapidi Peipsisse jõuab, siis tõesti ei tulnud ka ise selle peale, et keegi võib seda kala merikaks pidada. Kuid jah, vaadates seda pilti ja teadmata tagamaid, siis on see täiesti loogiline, et esimese hooga merika kahtlus tekkis. Ei tea kuidas foorumis paistab, aga kui pilt alla laadida ja sisse zoomida, siis on väikeseid punaseid täppe selgelt näha. Kuigi ma ei ole teab mis pika jõekapüügi staažiga, siis ma ei ole varem küll sellist jõekat saanud, millel nii kahvatud või vähe punaseid täppe esineb.
EDIT: Millegi pärast teeb foorum peale uuendust pildid väiksemaks. Eelmisel hooajal minu meelest seda muret ei olnud.
Igatahes peaks sellel pildil olema konkreetselt kõik näha: rainermahl.eu/kalastus/forell/2017/marts/L51pool.jpg
Ma küll ei julge pead pakule panna, aga usun, et sisimas tahab iga kalamees oma rekordit parandada ja igal hooajal ikka suurema kala saada. Kes neid kolle juba hulgim saanud, eks see vaatab võib-olla asja tõesti tiba teise nurga alt. Mul on olnud päevi, kus on väga vaikne, on olnud päevi, kus käest käib läbi 20+ kala, aga ka päevi, kus saan võib-olla ainult ühe ilusa kala. Mis on aga nendel kõikidel käikudel ühist, on see, et naudin protsessi sama moodi. See ei tähenda aga seda, et ma rekordeid taga ei ajaks. Igatahes ajan! Mul lihtsalt on veel kasvuruumi.

- scuba
-
- POLE LEHEL
- Vana kala
-
- makrell
-
- POLE LEHEL
- Tegija
-
- ceemic
-
- POLE LEHEL
- Foorumi Guru
-
- Tänatud: 226
- E-poe punkte: 317.00
Näiteks Preedi ja Elva kalad:
Pildid võivad küll kehvad olla, kuid ka reaalselt polnud neil ühtki punast täppi...
Ja sellest mereühenduseta jõest, kust Raineri kala pärit, võib saada väga väga erinevate mustritega kalu samast august.
Teisest äärmusest pilt täpselt samast jõest:
- makrell
-
- POLE LEHEL
- Tegija
-

- scuba
-
- POLE LEHEL
- Vana kala
-
- Svennu
-
- POLE LEHEL
- Vana kala
-
- Tänatud: 156
- E-poe punkte: 254.00
Ma ei pea samuti end mingiks kuigi pika staaziga püüdjaks aga sellest olen juba ammu aru saanud, et ainult kala mustri järgi (ERITI vaid pildilt vaadates) ei ole mitte kuidagi võimalik kindlaks teha, kas kala on tulnud merest või sünnist saati samas jõelõigus elanud. Makrell on näinud ju samuti väga palju forelle, võiksid juba aru saada ju et vaid välimuse järgi (ERITI vaid pilti vaadates) ei saa kindlaks teha kala vormi.
Ma lihtsalt ei mõista, miks on vaja iga kahtluse korral kohe hakata pihta mingi merika jutuga? Mida see annab üldse? Oskab keegi seletada? Saaksin aru, et kui keegi tuleb ja riputab siia pildi kus on 4kg fofell ja kirjutab et tegu jõekaga Selja jõest, siis on väga tõenäoline, et püüdja ei ole aru saanud asja sisust, et mis vahe neil õieti on ja sellepeale püüdjale selgitada ning teda veidi harida oleks igati OK. Aga antud isendi puhul, milles on point? Makrell? Vertu? Milles on hetkel point?
- Vertu
-
- POLE LEHEL
- Vana kala
-