Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Pajataks natuke ahvenast

More
11 years 9 months ago - 11 years 9 months ago #2537 by Wapsik
Kuna üha enam paelub spinnaga ahvena püük siis arutleks tiba sellel teemal. Pöörlevatega siiani püüdnud, olenevalt ilmast siis kas siis tumedamate või heledamatega. Põhiline koht olnud Emajõe linna vaheline osa ja ka Mehikoormas. Püük siis kaldalt. Sooviksi siis teada kaldalt püügi võimalusi siin Tartu ümbruses ja ka mida kala eelistab ... Endal plaan minna lähiajal uurima Palalinna järve ja Vedu veehoidlat. Kas kellegil kogemus? juurde pääsetavus jne.
Last edit: 11 years 9 months ago by Wapsik.
More
11 years 9 months ago #2541 by SaTyR
Huvitaks sama asi,kuna seni pole Emajõgi mulle peale lantide kao ja peavalu muud andnud:S

More
11 years 9 months ago #2552 by Wapsik
Reede õhtul sai siis Mehikoormas natuke käidud ahvenat kaldalt kiusamas. Sai siis paar sellist 50-100 gr-st ära lollitatud. Aktiivset aega oli kusagil vaid mingi 10 minutit. enne ja pärast täielik vaikus. Vesi ka õitseb. Hõbedase läikiva pöörlevaga.
More
11 years 9 months ago #2559 by Wapsik
eile sai siis jälle natuke linna vahel käidud ahvuni kiusamas.. omadest kohtadest tulid kalad ikka ära.. laualulava taga ujumis kohalt sain ka ühe ja siis viskas black fury nr 2 otsa sellise 3-4 kilose havi... 10 sekuntit sõitu ja siis otsustas havi et ta enam muga koostööd ei tee ning läks oma teed koos landiga..
More
11 years 9 months ago #2560 by Wapsik
Täna siis sai jälle 1 tiir linna vahel tehtud.tulemus pole paha.. 1x 322+1x 167+ 3x ca 100 +2x ca 50 gr ahvunnid. tähendab linna vahelt võib ikka trehvata... mõlemad suured siis ühest ja samast kohast ainuld 1,5 tunnise vahega...nüüd tuleb selgusele saada milline landi väervus peale päikese loojangut paremini töötab kas heledam nt nikkel/hõbe või tumedam-kuldne/vaskne/pronks...tundub et linna vahel on ka kala kerimis suuna suhtes valiv... mõni päev alla voolu kerimist tahab aga mõni päev vastu voolu...see siis vaid mu tähele panek....
More
11 years 9 months ago #2561 by Napsitrall
Olen samuti oma kallil Keila jõel vahetevahel spinnaga ahvenat taga ajanud. No mis üteldagi,kui ikka kala on hoos siis olen tabanud 2 tunniga 4 kg. küürakaid ja seda 200 meetriselt lõigult. Samas ei pruugi üldse trehvata.See aasta olen üritamas käinud mõned korrad,sest töö kõrvalt rohkem ei jaksa ,aga peale 2 alamõõdus haugi polegi tabanud sellelt lõigult midagi. Kuigi jah,paar võttu siiski ahvenad tegid,aga silma järgi pisikesed triibud. Püüdsin 4 cm. kummilutuga ,aga korraliku saagi sain siiski pöörlevaga. Miski odav Atemi nr.2 oli millel kleepekas peale kolmandat viset pealt maha ligunes ja siis kodus käepäraste vahenditega roheliseks värvisin,mõni must triip ka sisse ja ahven hullus.Nüüdseks olen selliseid "samadelkasid" paar-kolm reservi ka joonistanud)
Samas saab ka Keilast ülespoole liikudes korralikku ahunat vahel. Tavaliselt olen Tuulani või siis kiltsa edasigi võsas vehkinud,aga siis on toss otsas ja nii palju ahvenat kotis küll ,et võib rahus kodupoole kõmpima hakata. Õhtu peale ikka mõni haugi volask ka käib pöörlevat nuusutamas,mõnikord võtab kaasa ka:whistle: ,aga see on loomulik kadu. Panen pildi ka kaasa mis Keila kandis havi päris hästi toob. Pildil on küll Atemi lant nr.2 ,aga vaja oleks number 4 ja haugi tuleb kui ta vähegi võtja on.


Lugupidamisega,
Napsitrall
Attachments:
Time to create page: 0.202 seconds
Powered by Kunena Forum