Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Meriforelli hooaeg 2015

More
9 years 2 months ago - 9 years 2 months ago #5829 by wingsuit
Eelmise merikateema saba: www.kalaportaal.ee/foorum/kalapuuk/3366-...orell-vol-3?start=50

hoi auväärsed

ma olen nüüd oma esimest (korda-paar varem ka proovinud) hooaega merd piitsutanud ja peale ühe alamõõdulise on kõik ca 20 korda nupuks jäädud. kuigi emotsioonid ja looduses viibimine on ka kenad, on tunne et ise omalkäel lugemine-proovimine ei anna enam erilisi edusamme..

Oleks siin keegi kes viitsiks näiteks lähipäevil mereäärde kampa tulla ja näpunäiteid jagada? ei oota mingit kursust, pigem miskit stiilis et näe, sellise ilmaga on seal hea püüda, näed, seal on kivivare kus vahest passivad jms...võibolla teen ise ka püügi juures midagi katastroofiliselt valesti, selle äramärkimine oleks ka muidugi imeline :)

ehk keegi viitsib, tänud juba ette
Last edit: 9 years 2 months ago by hannes.
More
9 years 2 months ago #5875 by timo
Replied by timo on topic Meriforelli hooaeg 2015
Passisin terve nädal ilmateadet erinevatelt saitidelt ja juba nädala keskel hakkas lubama, et suurem tuul jõuab alles laupäeva õhtuks kohale. Seega on vaja laupäeva hommikul varavalges kividel olla juba. Rääkisin oma mõtetest ka Elmerile ja ka tal hakkas see mõte peas idanema. Nii saigi kokku lepitud, et ta võtab mind hommikul auto peale ja mina valin püügikoha.

Hommikuvalguse saabudes on vesi kenasti puhas igast ilmakaarest ja püük võis alata. Laine oli vastutuult suur kuid tuul jällegi mõõdukas. Panin üle pika aja otsa inlainer D360 landi 18g, millega ma lubasin juba sügisel algust teha. Vastu tuult lendas see kenasti, kuid madalas vees kerides ei saanud pause teha ja lant kippus kivide taha kinni jääma. Vahetasin siis selle Aapua roosa vastu välja. Peale 2h püüki toimus üks rabamine jalgade ees jälle just kerimist lõpetades. Tundus alamõõdus olevat ja sai ka ise minema. Pommitasin siis veel tükk aega sinna lähedale kuid ei miskit. Jõime teed meega ja ajasin magusat kommi näost sisse, et nati energiat juurde saada.
Vahetasime siis asukohta ja hakkasime vastu tuult püüdma. Mõne aja möödudes toimus korralikult tugev võtt ja 2-3 sek oli kala otsas, kuid läks siis oma teed. Jõudsin mõned krõbedad sõnad öelda ning nentisin, et pulss oli kiiremaks läinud ja väike adrenaliini laks kätte saadud.

Tänud Elmerile, tagasiteel oli mõnus rammestus kontides ja autosõit on ka päris mõnus, kui ei pea ise roolis olema!
Merikapüügis tuleb nüüd paus sisse teha ja järgmise käigu võtan plaani kohe veebruari alguses kui algab jõeforelli hooaja avapauk.
The following user(s) said Thank You: elmerike

More
9 years 2 months ago - 9 years 2 months ago #5895 by Reamees Ahven
L68/3.52kg. Hooaja avapauk, Viljar Metsiku hõbeda karva landiga, idast. Pikka madinat ei olnud, tuli otsa
üsna lähedalt. Kahvatades tuli landi otsast lahti, aga joppas ja sain kahvast korralikult kinni.
Tegemist isikliku rekordiga, kardetavasti veel pikkadeks aastateks.
Hääd kalaõnne, kallid kaasteelised! :)
P.S. Fotode autor Erik Normak!



Attachments:
Last edit: 9 years 2 months ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: timo, neutral, elmerike
More
9 years 2 months ago #5896 by hannes
Replied by hannes on topic Meriforelli hooaeg 2015
Oppaa, mis kala! :) Õnnitlused!

PS. Kenad-kvaliteetsed pildid (Y)
The following user(s) said Thank You: Reamees Ahven
More
9 years 2 months ago #5938 by timo
Replied by timo on topic Meriforelli hooaeg 2015
Ei suuda merikapüügile pausi sisse teha. Ilmad super ilusad ja Reamees Ahvena piltidest inspireerituna viis täna tee jälle mere äärde.
Tulemuseks üks kontakt korraliku kalaga aga äraminek tuleb enda süüks panna. Kolmik oli puha nüri :blink:
Vesi idapool superpuhas!

Pikem jutt:
minugakalale.blogspot.com/2015/01/merikas-s32.html
The following user(s) said Thank You: elmerike, Reamees Ahven
More
9 years 1 month ago #6081 by hannes
Replied by hannes on topic Meriforelli hooaeg 2015
Kena sõbrapäeva :fish:
Tegin hommikul tiiru lääne pool. Kuna vesi üsna hägune ja neopreenid hakkasid jääkülma vett sisse laskma, jäi püük lühikeseks. Madalas poolsaarekese taga, kus vesi selgem, oli üks järgiujumine. Samast kohast tõmbasin ühe salavõrgu ka välja :angry: Rohkem selget vett ei leidnud ja pakkisin asjad kokku. Käisin üsna popis merikakohas, kuid püüdsin uhkes üksinduses ja ühtegi hingelist ei kohanud. Ka lumine rada, mis vee äärde viis, oli jälgedeta.
Time to create page: 0.192 seconds
Powered by Kunena Forum