Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Retseptid kalast. Nii head kui halvad

More
12 years 8 months ago #490 by hannes
Sai eile natuke haugi vaaritatud. Päris maitsev tuli. Retsept siis järgmine:

Ahjuhaug


1-1,5 kg haugi

1 sidrun

2 sibulat

1 tl valget pipart soola tilli

5-7 väikest tomatit

1 punane paprika

1 kollane paprika

0,5 pudelit Felixi kalakastet

Valmistamine:

Eemalda kala sisikond, lõpused, saba, pea ja soomused, pese voolava vee all ja kuivata. Seejärel hõõru kala seest ja väljast üle sidrunimahla, soola ja valge pipraga, puista sisemusse tilli.

Lase toasoojas 25-35 minutit seista. Seejärel aseta ahjuvormi, kata sibularõngastega. Vabale pinnale pane väikesed tomatid ja paprikalõigud. Küpsetada eelsoojendatud ahjus 180-200 C umbes 15-20 minutit. Seejärel vala kala üle Felixi kalakastmega ja küpseta sõltuvalt kala suurusest veel 15-20 minutit.

Raputa peale rohelist tilli ja veidi porrut. Serveeri samas vormis. Lisandiks sobib riis.
More
12 years 7 months ago - 12 years 1 month ago #763 by kruks
Kala tomatikastmes.(Y)
Praed sibulad klaasjaks, õrnalt lased pannilt läbi ka porgandi (võib ka riivitult), sinna peale 3-4 supilusikatäit (oleneb praetud kala kogusest) head tomatipastat. Siis tõstad kogu kupatuse potti, lisad sinna vett ja lahustad pasta korralikult ära. Ja lisad maitseained (mina panen loorberit, vürtsi, natuke nelki,basiilikut, soola, pipart, äädikat, suhkrut.
Kui tomatikaste enam kuum ei ole, siis laon kalatükid sisse. Kala ei tohi ka päris kuumana sinna panna, muidu võib juhtuda, et lööb paneeringu lahti.
Võib ka soojalt kui ka külmalt süüa.
Jaga ka sina oma retsepti teistega.
Head isu!
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.

More
12 years 7 months ago - 12 years 1 month ago #764 by aapua
Lihtne ja lollikindel variant. Sobib vist kõikide kalade puhul, aga teinud olen nii ahvenat, haugi, lutsu, latikat ja forelli.

Kalal soomust maha ei ole vaja võtta, lõikad kalal kõhu lahti, soolikad välja, ja siis selgroo kõrvalt lõikad kala lahti kuni selja nahani. Nii jääb 2 poolt, aga nad on seljanahkapidi kinni. Maitseainesegu sool + pipar + sidrunhape (või sidrun), seda kalale sisse, eriti lahtilõigatud seljaossa, siis kõhuõõnde veel mõned head tükid puhast võid, tsipake peale maitseks oliivõli ja paned kala jälle kokku. Siis kogu kupatus fooliumisse ja sütele või kuuma tuha sisse või söegrillile.

Kala jääb väga mahlane, kui foolium on korralikult suletud. Küpsetada on mõistlik mitte liiga kaua, parem las jääb kala keskelt veidi tooreks - aga see on minu maitse.
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1771 by Wapsik
Lõika havi fileest sellised 5-6 cm laiused tükid. Nüüd tõsta need tükid 15x15 cm fooliumile keera fooliumi ääred ülesse nii et tekiks nagu laevuke või midagi sarnast. Nüüd pane kalale üks korralik supilusika täis head võid( mitte margariini) võile pane kukile korralik tilli oks ja raputa peale ka soola ja kellel soovi võib lisada ka siruni sektori.. kui see kõik tehtud siis keera fooliumi ääred üleval kokku aga ära suru alla kokku ... ja nüüd ahju pooleks tunniks 200 kraadi juurde, ahi oleks tiba ette soojendatud. Mu meelest saab parema tulemuse kui kala on enne päeva või 2 külmikus seisnud..
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1818 by hannes
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1869 by Mark0
Vist pea iga kala saab fooliumis küpsetada nii ahjus, grillil, kui sütel.
Meie viis ei erine palju teistest, aga sidrunit kasutada ei saa, kui kasutada hapukoort hoopis.
Kala selgroo juurest lapikuks, sibul, tomat, sool pipar, hapukoor ja kõige peale juust. Kala kokku ei voldi vait keerad vooliumisse nii nagu on lapik siis, ca 20-30 min küpsetada, sõltuvalt kala suurusest ja .... head isu !
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
Time to create page: 0.186 seconds
Powered by Kunena Forum