Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Puugid ja muud parasiidid

More
8 years 8 months ago #6813 by Mart1n
Hei,

Kalapüük ja parasiidid(puugid, sääsed, parmud jne) käivad käsikäes, kahjuks. Kolm eelpool nimetatut on kõige tüütumad ja neist kõige hirmsam puuk oma haigustega. Sääsed ja parmud elan ma üle, OFF on küll kaasas, aga kasutan ainult juhul ja katmata kehal, kui nad eriti vihaselt ligi tikuvad.
Nüüd on aga puugid mu vere järgi eriti himurad, neljast käigust kolmel korral olen puugi saanud. Kaks tükki sahistasid karvkatte sees ja sain kodus õigel ajal jaole, aga viimane oli juba jõudnud noka sisse pista. Samas sõber, kes minuga koos käib, tal ei ole ühtegi olnud. Ei tea, mis see minu juures neid nii väga tõmbab...
Paljud siinsetest kalameestest ennast vaktsineerinud on või mis vahendeid kasutavad, et puuke eemal hoida? Igasugused trikid, nipid ja nõksud teretulnud :)
More
8 years 8 months ago #6815 by srs
Replied by srs on topic Puugid ja muud parasiidid
Diffusil pidavat aitama puuke ka eemal hoida.
Parim kaitse on ikkagi kahlakad+vest või jope kahladele peale, ma pole sel aastal veel ühtegi leidnud endalt. Ma muidugi õngitsemas võsas ei käi, rohkem spinnaga müttamas, selle ilmselt olen ka siiani puhta nahaga pääsenud.
Off unusta küll ära, see on üsna kasutu kraam.

More
8 years 8 months ago #6816 by mecc
Replied by mecc on topic Puugid ja muud parasiidid
bens100 ka abiks
More
8 years 8 months ago - 8 years 8 months ago #6822 by Mart1n
Replied by Mart1n on topic Puugid ja muud parasiidid
Ma ei käi ka õngega istumas vaid spinninguga pidevas liikumises. Seljas korralikud pikad riided, kotis jope jahedama ilma tarbeks. Kaks puuki leidsin ülakehalt ja üks ronis säärt mööda üles. Tundub, et poevad sisse kampsuni krae vahelt või püksisäärest. Sääsed hoiab OFF ilusti eemal, teistele satikatele erilist mõju ei oma.
Huvitav tähelepanek on veel see, et kui lihtsalt metsas/võsas liikuda, siis pole nagu puugid külge hakanud, aga kui minna läbi rinnuni või ülepea heinast on puuk garanteeritud. Vähemalt minu puhul :D
Eks ma proovin mõne vingema tõrjevahendi ära ja vaatan, kas on kasu või mitte. Tõenäoliselt osutub valituks palju kiidetud Ben´s 100, vaatamata sellele, et koostis jätab kerge keemiarelva mulje.
Last edit: 8 years 8 months ago by Mart1n.
More
8 years 7 months ago #6824 by Kivi
Replied by Kivi on topic Puugid ja muud parasiidid
Puuk peaks varitsema 10 - 30 cm kõrgusel, peamiselt just rohulibledel seega võsas ragistamine ei tohiks probleemiks olla
See aasta olen käinud ainult kahlakatega ja seni puugivaba, aga liigun ka võimalusel just vees
Varasematest aastates nagu meenub et tavaliselt olen puugi kaasa korjanud peamiselt seenel käies, seega kogemuse järgi võiksin soovitada et ärge seeni korjake ;)
More
8 years 7 months ago - 8 years 7 months ago #6825 by Madis
Replied by Madis on topic Puugid ja muud parasiidid
Mul 3.5 aastaga vist umbes 500 kalalkäiku täis, puugi olen korra jalapealt leidnud. Niiet peab ikka vaeva nägema, et neid leida. Kahlakad kindlasti aitavad...aga nagu astroloogid ütlevad, kui tõenäosus pole null on küsimus vaid ajas ;)
Selle puugivaktsiiniga oli nii, et peab iga aasta tegema muidu pole kottigi kasu?
Last edit: 8 years 7 months ago by Madis.
Time to create page: 0.121 seconds
Powered by Kunena Forum