Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!
Kui avaldad siin kuulutust esmakordselt, vii ennast kurssi ka Ostu-Müügi rubriigi reeglitega.

Algaja merika varustust

More
5 years 5 months ago #10164 by Zill154
Kas on kellegil müüa oma vana meriforelli püügi varustust algajale merika kütile? Ootan kõike pakkumisi. Loodan, et hinnad ei ole väga kõrged, kuna alle alustan sellega.
Ostan: ritv, rullik, kahlakad, landid jms :)
More
5 years 5 months ago - 5 years 5 months ago #10165 by viking55
Replied by viking55 on topic Algaja merika varustust
Ritv, rullik, landid jms suurus pole vist nii määrav, kuid kahlakad võiksid ehk olla enam-vähem enda mõõtu. Soovitavalt ehk täpsustaksid suurust :)
Last edit: 5 years 5 months ago by viking55.

More
5 years 5 months ago #10166 by Zill154
Replied by Zill154 on topic Algaja merika varustust
Tere.

Olen suurem ja kogukam meesterahvas. 120+ kilo Muid suurusi ei oska peale selle, et jalanumber on 45 õelda. :)
More
5 years 5 months ago #10168 by Karlil
Replied by Karlil on topic Algaja merika varustust
Ega siin lihtsat vastust ei olegi. Kaldalt püüdes soovitaks ritva, mille pikkus u 3m. Osad eelistavad veidi lühemat, teised jälle pikemat. Mina Catana austaja pole kunagi olnud ja seda ei soovitaks, aga siin e-poes on üpris hea valik juba kalameeste eest ära tehtud. Hinna poolest järgmine ritv e-pood.kalaportaal.ee/meriforelli-ridvad...out-meriforelli-ritv
Rulli soovitaks kas Shimano 4000 suurus või Daiwa 3000(vana skaala järgi). See aasta on palju kiidetud seda rulli: e-pood.kalaportaal.ee/spinningu-rullid/d...llide_mudeli-4000d_c Hinna poolest ehk kõige odavam pole, aga sellega peaks üpris pikaks ajaks algaja eelistused täidetud olema.

Kahlamispükste poole pealt soovitan mitte väga palju kokku hoida. Osa hulle kiidavad odavaid kummikuga pükse, aga nendega on libedate kivide peal suht võimatu. Kui vähegi võimalik, siis võta korralikud tekstiilist või neopreenist kahlakad, kuhu käib eraldi saabas alla. Nendega oluliselt mugavam liikuda ja jalg saapa sees paremini toestatud. Kui midagi odavamat soovid, siis Behr Neopreenpüksid, vilt tallaga tunduvad üpris mõistlikud.

Landid vali täpselt enda eelistuse järgi. Kindlasti töötavad erinevad käsitöö variandid, aga kala toovad ka erinevate suurtootjate landid. Vali kindlasti erinevaid ehk siis mõned räime/kilu profiiliga ja mõned nigli profiiliga landid ja hakka katsetama. Kindlasti arenevad välja enda eelistused, tähelepanekud ja hiljem selle põhjal saad juba edasi vaadata, mis varustuse juures muutma peaks hakkama.

Konks näppu!
The following user(s) said Thank You: Tanelad
More
5 years 5 months ago #10169 by Jeekim
Replied by Jeekim on topic Algaja merika varustust
Poodides on muidugi varustust küllalt saada, kuid Zill154 küsimus käis siiski soodsama kasutatud varustuse kohta.
More
5 years 5 months ago #10170 by Zill154
Replied by Zill154 on topic Algaja merika varustust
Suured tänud vastamast :) Eks ma olen neid asju poodidest ka juba vaadanud aga mõtte on pigem, kui keegi soovib oma vanemat varustust maha müüa. Praegu juba on kahlakaid mulle pakutud sealt arvatavasti saab juba midagi aretama hakata :)
Time to create page: 0.216 seconds
Powered by Kunena Forum