Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Küsitlus Haugi püük

More
10 years 2 months ago #4221 by poiss
Küsitlus Haugi püük was created by poiss
Tere

Olen 11 aatsane poiss ja vajan teie abi. Pean tegema koolis uurimustöö( sellel aastal oli teema oma valik ja ma valisin) Haugi püük. Ma olen nüüd juba 2 aastat ise kalal käinud ja olen huvitatud kalapüügist. Kas on võimalik, et vastaksite allpool olevatele küsimustele ( 6 küsimust).
Vastuseid kasutan oma kooli uurimustöös. Haugi püük!

Tänan vastuste eest!

1. Kas oled haugi püüdnud?
2. Kus sulle meeldib Eestis haugi püüda?
3. Millega püüdes saab haugi kindlalt kätte?
4. Kas sulle meeldib haugi püüda?
5. Kas on mingi aeg millal haugipüük ei õnnestu? ( mõtlenöö või päev; ilmast tingitud muutused; aastaajast jne)
6. Kas haugikala maitseb sulle?
More
10 years 2 months ago #4224 by STF
Replied by STF on topic Küsitlus Haugi püük
Tere, poiss!

Olin umbes sama vana, kui hakkasin merest haugi püüdma. Valisid huvitava teema, aga kas Sa ise proovisid oma küsimustele vastata? Minu vastused: 1. jah, 2. neid kohti on palju, 3. ei tea, 4. jah, 5. jah, 6. jah. Nüüd mõtle, mis Sa selliste vastustega peale hakkad. Võib-olla peaksid küsimused ümber sõnastama. Tegelikult soovitan Sul ise internetist, kalastusajakirjadest ja raamatutest materjali otsida. Püüa vastata küsimustele: mis kala see haug on, kus haugid elavad (näiteks Sinu kodu lähedal), kuidas, millal ja millega hauge püüda, mis on haugipüügil lubatud ja mis mitte jne. See oleks uurimistöö (nii on õige sõna, nagu puurimistöö), millest Sul endal ka kasu oleks. Ja sõna haugipüük kirjuta kokku, siis saad õpetajalt kiita. Jõudu Sulle uurimiseks ja head kalaõnne!

Lisan mõne lingi, millest võiksid alustada:
ajakiri.kalastaja.ee/?1,40,890
kalakoht.ee/opetus/haugipuugist-algajatele/
ajakiri.kalastaja.ee/?1,29,565
www.nupuklubi.ee/index.php?option=com_co...iew&id=199&Itemid=28
The following user(s) said Thank You: poiss

More
10 years 2 months ago #4225 by poiss
Replied by poiss on topic Küsitlus Haugi püük
Tere
tänan vastuse eest

Muudan veidi küsitluse ümber ja vastan ka ise.

1. Kas oled haugi püüdnud? Olen 1X pöörleva landiga püüdnud ja ujutanud, aga kätte ei saanud
2. Kus sulle meeldib Eestis haugi püüda( jões;järves; meres)? Meeldiks kui teaks kust püüda.
3. Millega püüdes saab haugi kindlalt kätte? Ei tea täpselt arvan, et elussöödaga
4. Kas sulle meeldib haugi püüda ja millega meeldib püüda( sooviks varustuse täpsustust)? Jah meeldib sest see on suur kala.
5. Kas on mingi aeg millal haugipüük ei õnnestu? ( mõtlen öö või päev; ilmast tingitud muutused; aastaajast jne Millisel ajal oleks haugipüük ajaraiskamine) Ei tea pole veel ühtegi ise kätte saanud
6. Kas haugikala maitseb sulle? JAH :fish2:
7. Kas haugi püüda on raske? arvan, et on raske

Enamus tööst on valmis, haugi eluviis, leiukohad jne mis interneti avarustest teada sain, aga uurimiosa puudu. Minu eesmärk on, et kui ma ise jälle püüdma lähen haugi siis selle ma sealt ka koju toon. Mitte ei tule tühjade kätega. Kuidas ma järgmine kord selle kala kätte saan, mitte ei lase minema :fish:
More
10 years 2 months ago - 10 years 2 months ago #4226 by timo
Replied by timo on topic Küsitlus Haugi püük
Ehk on Sulle minu vastused ka abiks!

1. Kas oled haugi püüdnud? Peamiselt järvedel, korduvalt!
2. Kus sulle meeldib Eestis haugi püüda( jões;järves; meres)? On sattunud nii, et peamiselt kesk-eesti järvedel!
3. Millega püüdes saab haugi kindlalt kätte? Olen saanud nii elussöödaga kui ka landiga (lemmik on väike ahvena sarnane lant)
4. Kas sulle meeldib haugi püüda ja millega meeldib püüda( sooviks varustuse täpsustust)? Jah. Paadist püüdes kasutan lühikest 1,9m ritva, et mitte sõbraga üksteist segada.
5. Kas on mingi aeg millal haugipüük ei õnnestu? Sama järv. Ühel päeval ei õnnestunud kedagi kohata, teisel päeval võtsin välja 4 haugi. Ilmastikuolud olid ka samad. See on kalapüügi eripära. Kord saab, kord mitte, kuldset reeglit ei ole!
6. Kas haugikala maitseb sulle? JAH
7. Kas haugi püüda on raske? Ei ole raske, aga parema meelega püüan forelli ;)

Edu koolitöös!
Last edit: 10 years 2 months ago by timo.
The following user(s) said Thank You: poiss
More
10 years 2 months ago #4227 by aapua
Replied by aapua on topic Küsitlus Haugi püük
No eks ma püüan siis kah oma pisikese panuse anda.

1. Kas oled haugi püüdnud? Olen, nüüdseks üle kahekümne aasta juba.
2. Kus sulle meeldib Eestis haugi püüda( jões;järves; meres)? Spetsiaalselt haugi jahin järvedest (peamiselt küll ühest konkreetsest) ja paarist jõest, lisaks tuleb neid paratamatusena forellipüügi käigus tihti jõgedel püüdes otsa.
3. Millega püüdes saab haugi kindlalt kätte? Vaata, pole sellist reeglit, et pane nüüd see asi otsa ja saad kindlalt. Elussööt on suht kindla peale minek, aga siin võid sa oma rumalusest/kogenematusest asja ära rikkuda. Pigem soovitaksin pöörlevat Mepps Aglia Long, vaskne või kuldne lapakas punase hologram kleepsuga. See on suht universaalne asi, ei vaja erilisi oskusi ega midagi. Kummilutt ja voobler on märksa tehnilisemat püüki nõudvamad.
4. Kas sulle meeldib haugi püüda ja millega meeldib püüda( sooviks varustuse täpsustust)? Meeldib, ehkki jääb täpikust kaugele maha. Ikka spinnaga. Nii kaldalt kui paadist ja landiga. Trollimist ei harrasta, sest selline uimane püük ei paku pinget. Loopimine on aktiivne tegevus. Jõgedel reeglina pöörlev ja järvedel suur hõbedane plekk.
5. Kas on mingi aeg millal haugipüük ei õnnestu? Ei õnnestu kuidagi jäälagunemisest 10. maini, sest keeluaeg ei võimalda :-). Lauspäikesega ja ülipalavaga pole erilist mõtet oma aega ja energiat kulutada. Öösel kottpimedas on samuti mõistlikumaid tegevusi kui lanti loopida. Ülejäänud aeg - anna tuld. Ega nagu eelmine kirjutajagi mainis, siin ei ole ühest reeglit. Kaks ühesugust päeva, aga täna võtab ja homme ei.
6. Kas haugikala maitseb sulle? JAH
7. Kas haugi püüda on raske? On ja ei ole. Vahest on nii, et saad järvel aerutades 10-15 kala, tundub, et oi kui lihtne. Lähed järgmisel nädalal ja meelitad vaevaliselt ühe konksu otsa. Palju on kinni selles, kuidas viitsid kala otsida ja näiteks jõgedes kuidas oskad "kaarti lugeda" ehk siis oletada, kus kala üldse olla võiks. Oled teadmiste poolest kalast üle ja püük on hoopis lihtsam.
The following user(s) said Thank You: poiss
More
10 years 2 months ago #4228 by raikoj
Replied by raikoj on topic Küsitlus Haugi püük
1. jah
2. meres, Saaremaal
3. jerk landiga
4. vahel harva meeldib
5. ei
6. ei
7. ei
The following user(s) said Thank You: poiss
Time to create page: 0.115 seconds
Powered by Kunena Forum