Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Kalastusaasta 2013. Vaatame tagasi.

More
10 years 4 months ago - 10 years 3 months ago #4129 by hannes
Aastanumber hakkab vaikselt vahetuma. Seepärast oleks kena aastale tagasi vaadata ja kokkuvõtteid teha.

Kalale jõudmisega on nii nagu on - kahjuks pole seda vaba aega kamaluga võtta. Seepärast on tegelikult hea meel iga käigu üle... ka siis, kui kott tühjaks jääb

Niisiis, kokkuvõtte kalastusaastast 2013. Kuna ajasin taga põhiliselt kolme kala, siis jagasin ka ülevaate kolmeks:

1. Jõeforell. Hooaja esimene pool 5+, päris tihti sai ilusa kalaga koju tuldud. Kevadel oli meeldiv avastada, et suurem kala on ühte mu lemmikjõkke tagasi tulnud. Kahjuks pidin sügise poole mõru meelega tõdema, et see kala on samast jõest uuesti jalga lasknud :)
Hooaja teine pool enam nii roosiline ei olnud, kuigi miskit ikka kotti tilkus. Aasta meeldejäävamaks käiguks oli avastustrip ühele uuele jõele, kust kahepeale kolme väga ilusa kalaga tagasi tulime. Olgugi, et vahepeal oleks sellese jubedasse sohu oma elu ja tervise jätnud :)

2. Meriforell. Vaikselt hakkan poindile pihta saama. Selle hooaaja peamine avastus oli see, et peab rohkem erinevates paikades püüdmas käima, et tekiks parem ülevaade. Muidu ei arene :) Näide - paar nädalat tagasi sain kaks kala sealt, kuhu ma nö olude sunnil püüdma läksin. Kaine peaga (mitte võtta sõna-sõnalt :) ) poleks ma sinna läinud. Saakidega väga "uhkustada" ei saa, põhiliselt alamõõdulised, kuid ka saia peale on merepunast saadud.

3. Haug. Panustasin Soomele, kuid suurim isend tuli hoopis kodumaalt. Katsetasin sel aastal päris palju uusi lante ja mitmed neist saavad ka järgmisel aastal kõvasti püügiaega (Y)

Ja veel...Koha ei saanud, kuigi lootsin (Soome + Emajõgi). Ühe uue liigiga sain linnukese kirja - ümarmudil :) See on siis see kala, mida Eesti kalamees on 10 aasta pärast põhiliselt sunnitud püüdma (loodame siiski, et seda ei juhtu). Muideks, õlle kõrvale maitses päris hästi.

Kokkuvõttest jäin aastaga igati rahule - võrreldes eelmisega nagu öö ja päev.

Oleks huvitav lugeda, kuidas vaatavad hooajale tagasi ka teised foorumlased.

Saagirikast uut hooaega!

PS. Aasta pole veel läbi. Äkki annab nädala lõpus merikapunkti veel natuke täiendada :)
Last edit: 10 years 3 months ago by hannes.
More
10 years 3 months ago #4131 by lepik
Lühikokkuvõte... sain paar uut ja hüva kalastuskohta avastatud ja latikurekordit uuendatud. Tipphetk oli naise silme all euroaluse väsitamine :cheer:
The following user(s) said Thank You: hannes

More
10 years 3 months ago #4132 by pehkucho
Minu lõppev aastga möödus kalastamise osas suht passivselt kuna tunnen ,et ei saanud niipalju veeäärde kui tahtnud oleksin.aga kala sain ikkagi ja avastasin mõne uue koha kuhu kindlasti tagasi lähen aga on ka neid koht kuhu ei lähe.Lante kaotasin seeaasta vähem kui muidu vähemalt mälujärgi tundub nii.Aga tundub et veekogud veel niipea jääkooriku alla ei lähe ja spinningut veel kapiotsa ei viska.
More
10 years 3 months ago #4134 by Napsitrall
Ma peaks ütlema, et see aasta sain kalale ehk 25%(kui sedagi) võrreldes teiste aastatega ja kiidelda pole millegagi. Ei ühtki rekordit,uut kala ega ka uut kalastamise kohta. Ajapuuduse tõttu enamus püükidest oli siinsamas Keila jõel. Aga,aga, veevaeguse tõttu oli see jõgi pigem selline seisva veega mülgas ja kala sellises +30 vees ilmselgelt elada ei taha ja sealt ka mu olematud saagid. :dry: , aga see mu enda süü, et ei leidnud aega kaugemale kuskile minna. Loodangi järgmiselt aastalt kõige rohkem, kõige tavalisemat vaba aega, et saaks loodusesse tuuseldama minna. Kui vett antakse ,siis saan ka siinsamas jõel korgi põrnitsemisest isu täis. ;) Edu kõigile ja häid pühi ka.
More
10 years 3 months ago #4135 by Matu
See aasta läks päris hästi kalal sai käidud rohkem kui eelmistel aastatel.Haugidega läks hästi sai püütud paar ilusat kala suurimad 3kg ja 2,5kg maeriforelli ja jõeforelliga uhkustada ei saa sest jõeforelli ei saanud ja meriforelli ei saanud püüdmagi sain ühe ilusa turva nii 1kg
ahvenaga läks hästi suurim kala oli 0,75kg kuid koguseline rekord oli umbes 2,5 tunniga 48 ahvenat seal juures veel paar havi nolki ja kümmekond ahvenat läks otsast ära.Ning särge ja muud prügi sai ussiga kurguauguni välja loobitud.Oli päris hea aasta. :)
More
10 years 3 months ago #4136 by ceemic
Võrreldes eelmise hooajaga oli nii püügikordasid, kui ka summaarne püügiaeg veidi väiksem sel aastal.
Vastavalt siis 93 vs 82(sel aastal võib veel 1 kord kindlasti lisanduda). Ajaliselt 19p00h25min vs 18p14h05min (aega olen arvestanud alati nö esimesest viskest viimase viskeni; püügipäeva kogupikkuse täpsus +/-5min).

Ajaliselt suurem osa kuulus kindlasti jõeforellile, kuigi püügikordasid sel hooajal 33 (eelmisel 34).
Püügiaeg kokku jõekale 11p15h24min, ehk siis keskmine püügipäeva pikkus 8h28min (eelmisel 9h23min).

Lõppev aasta on saagikuse poolest olnud kõvasti parem, kui eelmine.
Jõekat õnnestus tabada üle 2 korra rohkem, kui eelmisel hooajal. Parimal päeval seejuures 13 mõõdukala kaldale.
Haugi tuli kindlasti rohkem, kui aasta eest.
Kui eelmine hooaeg mõõdukoha tabamata jäi, siis sel sügisel tuli neid väikse ajaga lausa 7tk.
Oli ka üks väga hea ahvenapäev, kus spinnaga mõne tunniga hunnik ilusat kala tuli.

Äramärkimist väärivad uued rekordid jõeforelli (2,16kg), koha (1,81kg), haugi (4,31kg) ja tursaga (3,00kg).
Tabatud sai ka esimene vikerforell.

Jääpeale sain vaid kahel korral. Ka väljaspool Eestit oli püüke vähem, kui eelmisel aastal.


Uuel aastal uue hooga :fish:
Time to create page: 0.201 seconds
Powered by Kunena Forum