lure_posido

Kalasuupisted Posido lustimise kõrvale

Kas sul on pikk vaba õhtu ees, mille plaanid mängimisega täita? Pikalt mängimise jaoks on ka energiat vaja, sest seda me teame nagunii et tühi kõht teeb tuju tusaseks ja muutud kärsituks ning keskendumisvõime kaob sootuks. Siinkohal anname mõned head nõuanded, kuidas lihtsate ja tervislike suupistetega oma kõhtu täita ja samas kvaliteetaega värskes õhus ka veeta.

On suvine laupäeva hommik. Linn on veel unine, kuid sina enam ei maga ja tahad tegutsema asuda. Samas ilm on nii ilus, et kohe kisub sinna loodusesse. Ega muud üle jäägi, kui tuleb oma õnged ja ridvad autosse sättida, kalamehe kummikud jalga panna ja linnast välja jõe või järve äärde minna. Kohale jõudes tuleb sööt õnge konksu külge sättida ja seejärel lant vette visata. Nüüd tuleb kannatlikult oodata, vaikselt ja rahulikult. Samal ajal saad linnulaulu kuulata ja …. oi, juba sikutab. Oh sa pärgel! Vot see on purakas! Näe, esimene ahvenas juba käes. Mõne tunni möödudes on juba ahvenaid 7 tükki ja saab hakata koju minema, et seal mõned suupisted valmistada.

Kui sul on plaanis mõned õhtu tunnid online kasiino mängudele pühendada, siis meil on üks soovitus. Kas oled juba tutvunud Posido online kasiino uute mängudega? Valmista endale nüüd üks maitsev soolane suutäis, sest praegu on su püütud ahvenad ikkagi kõige värskemad ja paremad. Täis kõhuga on meel rõõmus ja Posido lustimine võibki alata.

Ahvena küpsetamine praepannil

Esmalt puhasta ahvenad sisikonnast ja fileeri parajad tükid soomustest puhtaks. Seejärel kuumuta pann, lisa võid või margariini ja aseta fileeritud ahvena tükid kuumale pannile. Riputa peale maitse järgi soola ja võid lisada mõnda kala maitseainet. Üldiselt praadimine käib kiiresti ja jälgi, et ahvena tükid piisavalt parajaks küpsevad. Siia kõrvale võid teha veel keedukartuleid ja külma kaste majoneesist, hapukoorest, keedumunast koos tilli ja rohelise sibulaga. Siin ongi üks lihtne ja maitsev retsept mõnusa kõhutäie saamiseks.

Klassikaline kiluvõileib tikuvõileiva kujul

Arvuti juures istudes on mugav vahepeal midagi suhu pista, kui see on ühe suutäie suurune. Siinkohal valmista ette taldrikutäis tikuvõileibu, mis on inspiratsiooni saanud klassikalisest kiluvõileivast. Viiluta keedukartul sobivateks tükkideks ja tee sama ka keedetud peediga. Tükelda pooleks mozzarella juustu pallikesed. Poolita vürtsikilu fileed. Võta võileivatikud ja esimesena lükka mozzarella juust tikule, seejärel peedi tükk, vürtsikilu rullikeeratuna ja lõpetuseks veel keedukartuli tükk. Korda sama tegevust seni, kuni taldrikutäis tikuvõileibu on valmis saanud.

Alternatiivsed suupisted pakuvad samuti maitseelamust

Vahel kohe tuleb marineeritud räime isu, kas pole? Eriti veel mõeldes Posido lustimiseks valmistumise tegevustele. Räimed saab kala poest või turult kala letist kätte. Veel parem kui tuttav kalamees need kalad merelt kinni on püüdnud ja kutsub su värskele kalale sadamasse järgi. Nüüd kui räimed kodus köögis ära oled puhastanud, siis fileeri need, paneeri jahuga ja prae kuumal pannil, lisades maitse järgi soola. Kui sobiv ports räimesid on praetud, siis valmista marinaad koos sibula ja porgandiga. Otsi netist mõni marinaadi retsept, et saada täpsemad koostisosade kogused teada. Aga kui sul juba asi käpas, siis oskad ka silma, tunde ja maitse järgi kogused omavahel klappima panna.

Kokkuvõte

Kalastamine on üks parimaid ajaveetmise viise värskes õhus, hoolimata aastaajast. Nüüd on sul mõned head retseptid maitsvate kalaroogade ja suupistete valmistamiseks. Mõtted on kalapüügi ajal korrastatud, värsket õhku ja ilusat ilma nauditud, kalapüügi saak koju toodud ja toidud valmistatud ning kõht ka täis söödud. Nüüd on küll aeg Posido netikasiinosse lustima minna. 


Artikkel on sponsoreeritud.


Kalaportaal, 2023