Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Ridva ja rulli valik haugipüügil

More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1821 by kalake
tervist ,

Mul , õigemini sõbral on soov omale soetada umbes 70eur väärtuses ritv ja rull peamiselt haugi püügiks. Oskab keegi soovitada midagi ?
Hetkel valis välja sellised asjad :
www.veele.ee/index.php?route=product/pro...ilter_name=sportfish thunder spin 300&filter_category_id=77&page=3&product_id=248
www.veele.ee/index.php?route=product/pro...filter_name=platinum a1 20r&product_id=325

Kuna ma ise suurt ei tea milline ritv ja rull haugipüügiks olema peaks siis küsiks asjatundjate nõu.(beer)
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1824 by kruks
Tervist tervist,

Minu oma soovitus on kindlasti mõni Shimano rullidest kuna alustasi ka ise selle firma rulliga ja ei ole ühtegi halba sõna,kasutan mudelit RH 4000 väga hea ketas.
Kuid ridval test võiks alata u.5g sest haugi püüdakse ka kergemate lantidega ja pikkus võiks olla u.180-210 see mõõt peaks sobima nii jõgedele kui ka järvedele.
Ritv ja rull võiks olla tasakaalus,nii ei väsi käsi ära ja on mugavam heiteid teha.
Tagumise siduriga rull on mugavam aga see on ka minu arvamus.
Mõned rullid: bobo.ee/index.php?page=104&group_id=40
Kuid komplekti ostes soovitan kindlasti minna mõnda poodi ja sealt nõu küsida ja oma käega ikka katsuda,sest kui ikka ei meeldi püügiriist võib see kalapisik kahjuks üle minna tuleb ikka valida mugav ja endale meelejärgi püügivarustus.
Ritvadest julgen soovitada Salmo ritvasi head ja sootsad.

kivi kotti ja kotiga pähe:)
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: kalake

More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1825 by hmekk
Imho on ikkagi keskmiseks haue kaikaks 2,4m kaigas testiga 10-30 vai 10-40 (oleneb kumba leida - viimane oleks suurepärane). Kui elad tallinnas/tartus siis salmos on näiteks Abu garcia ritvu müügis (Vendetta seeria) pidid täidsa head olema. Ka on lollikindel asi salmo sniper seeria (kasutasin miskine aasta ühte test oli 15-40 ning sai lennutatud kenasti nii 8g lante kui ka isegi 50g lante - polnud probleemi). Peaks kestma kah - ei hoidnud ritva just nagu peaks aga probleeme ei olnud. Hind on kah suht ok ~20€ ringis. Tegu on suht pehme ridvaga - andestab vigu ja ei lase kohe konksu välja tõmmata vai mängib kaasa kenasti (üllatas mind). Ritv on suht kerge ja päev otsa loopimist kannatas ära ja ei hooranud kätt.

Rulliks on mitmeid valikud. ise soetasin Trio - tundub jube asjalik asi olema ning ei ole kallis. töökindluselt on ka Abu Cardinali seeriad tuntud ja taskukohase hinnaga.

Nööriks võta kohe miskine 0,20-0,25 nöör algajale parim ja saab jõuga tõmmata ikka (Haug ei karda nööri niiet see ei mängi siin rolli). Miskine powerpro, ron thompson, suffix oleks ehk parimad.

Tartus võid minna vaatama näiteks ka konksupoodi. seal peaks olema okuma trio octana rulle - kah vastupidavad ja hea hinnaga. Lisaks on seal Ron Thompsoni ritvu mis minujaoks on üle mõistuse asjad. hinnad on meeletult odavat aga kurat kus oskavad asjad vastu pidada. Enda esimeseks ridvaks kunagi aastal 2000 oli ron thompsoni oma (siiamaani on suurepärane asi ja kasutasin veel eelmine aasta isegi tonkana) teine spinna ritv oli ka ron thompsoni oma - sama lugu on ka sellega. Okuma rullid on kah jällegi olnud. Esimese ridvaga kaasas olnud daKar seeria omal lõppes 2005a looga vedru (tonka tulliks ikka kõlbab veel siianigi) ning teine oli ka jällegi okuma - veatult töötab siiamaani. Ron Thompsoni - okuma combo mul juba 12a teeninud ja usun, et peaks ka samakaua veel (30g testiga ridvaga virutan 120g tinasi nagu nalja ja pole iialgi kuulnud veel mingit raginat).

Eesti Feederdajate Klubi - www.feederdajad.ee
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: kalake
More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1828 by ceemic
0,25mm nöör on tõsine "overkill".
Landi lennukaugus kehv.
Liialt tuulest ning voolust mõjutatav.
Põhjatunnetus näiteks kohapüügil äärmiselt kehv.

Näiteks 0,17mm PowerPro on täiesti ideaalne lahendus.
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1829 by hmekk
No Schotteris tartus on soodukad hetkel. 9€saab soetada nii 0,0mm nööri või siis 0,20 :)
0,25 pole midagi nii suur overkill, korralikuma landiga (20g ja ülesse plekk kuusamo oma) lennutab ikka jube kenasti ja egasee voolus mängimine kohati nii halb ka nüüd pole :)

Eesti Feederdajate Klubi - www.feederdajad.ee
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1831 by Wapsik
Julgen ka kiita igati salmo rulle.. salmo ritvadega puudub kogemus aga ritvadest nt. Atemi Carboflex testiga 5-45... universaalne asi.. kärab nii havi kui koha püügiks.. piisavalt jäik ka..mingi 0.1-0.12 nööriga lennutab selliseid 10 grammiseid lante ka suht edukalt....
Last edit: 12 years 1 month ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: kalake
Time to create page: 0.116 seconds
Powered by Kunena Forum