Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Üldiselt fileerimis nugadest

More
11 years 8 months ago #2648 by Mark0
Kalamees reeglina rikas ei ole, seega alati hoiab silma peal soodsal ja heal kaubal.

Millist fileerimisnuga keegi kiidab ja mis hinnaklassis peaks nuga vaatama, et rahuldavalt, st mitte "vägistades" töö tehtud saaks ?

Silm jäi peale Rapala odavamal seerial:
www.kalale.ee/pood/noad/fileenoad/4402-r...file-bp707-sh1x0dx0a

Kommentaarid ?

Tera pikkuse üle ma ei tahaks pidama jääda, see individuaalne. Meil suurema kõhuga kalad ka siin mail :D
More
11 years 8 months ago #2649 by unemati001
Ma ka kaalusin pikalt, et millist nuga võtta ja millist jätta. Otsustasin siis lõpuks ära proovida FISKARS kala fileerimis noa, siiani olen rahul. Pole pidanud veel teritama ja oma töö teeb ära kenasti, vähemalt on seda teinud viimased paar aastat.Olen kuulnud, et ka selline koht nagu KOTKA FORELL peaks selliseid kasutama kuna need suht odavad ja töö saab tehtud. Mäletamist mööda see midagi 10 ja 15 EURtsi vahel maksis.

More
11 years 8 months ago #2650 by Vertu
Ma kasutan ainult swibo ja victorinoxi nuge, üks pikk fiskars saab ka vahel kasutust kui eriti laia kala vaja lõigata. Paar rapala nuga ültse töötuks jäänud.
More
11 years 8 months ago #2651 by Wapsik
Fiskars on jah hea. eks see sõltub ak paljuski harjumustest ja kalastki, mida puhastatakse/fileeritakse... õrnema lihaga kala juures saab hakkama painduvama ja õhema teraga noaga...aga suuremad ja tugevama lihaga kalade puhul kus ks palju suuri luid siis toekamat vaja... aga jõe äärde sobiks selline väiksem
More
11 years 8 months ago #2653 by -woofer-
Mulle kingiti wengeri nuga. Varem oli üks vene juust ja sellest on see wenger kindlasti parem. Teiste korralilumate nugadega võrrelda ei oska kahjuks.
More
11 years 8 months ago - 11 years 8 months ago #2654 by Mark0
Oskab keegi veel sõna võtta teemal: sama firma noad aga väga suur hinnavahe.
Ehk siis 30 euri vs 100 euri näiteks. Kui jätta nikerdused ja noapea kvaliteet eemale, kas terades endis on ka kolmekordne kvaliteedi vahe ?
Last edit: 11 years 8 months ago by Mark0.
Time to create page: 0.205 seconds
Powered by Kunena Forum