Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Kuidas oma kallimat vetevoogudest päästa?

More
12 years 2 months ago #1524 by nublu
Et,äkki on kellelgi kavalusi ,mida teised ei tea? Noh,et kuidas allavoolu(kuhugile kinnijäänud) lant vabastada ?Või siis ülesvoolu?
More
12 years 2 months ago - 12 years 2 months ago #1527 by hannes
Kui veel ilma kahlamispüksteta püüdmas käisin, tegin õpetuse järgi sellise agregaadi:

ca 5 m tugevat nööri (nii pesunööri jämedune...müüakse ehituspoes), mille otsas oli raskus (mutrid näiteks) ja hulk erinevaid konkse (kasutasin suuri kolmikuid). Kui lant põhja kinni jäi, jätsin tamiili sobiva nurga alla ja proovisin jebida selle rakenduse mööda tamiili landini - nii, et konksud landi külge haakuksid. Olgu öeldud, et teoorias on seda kõvasti lihtsam teostada kui praktikas :)

See asjandus täitis oma rolli paremini siis, kui oli vaja vastaskalda puuoksa küljest lant kätte saada. Viibutasin metsiku lääne stiilis oma rakendust seal niikaua, kuni suutsin ta õigesse kohta visata. Lant tuli lahti tavaliselt koos oksaga :)

Aga jah, kui püüad väiksemate jõgede peal, siis on kahlamispüks ikka asendamatu, tood 90% lantidest ära, saad viskekohti paremini valida, vajadusel üle jõe minna jne...
Last edit: 12 years 2 months ago by hannes.

More
12 years 2 months ago #1530 by Mark0
Hannes, see eeldab siiski rakenduse allavoolu reisimist ? :P
Mõtlen et kui kinni on jäänud kõrgemale okstesse, siis vist seda rakendust üles ei libista kuidagi ju ...

Skafander on muidugi jah asendamatu abimees :P
More
12 years 2 months ago #1531 by pehkucho
Kuramus oleks ma seda võtet mingi 2 kuud tagasi teadnud oleks mul 14€ lant ka veel alles võibolla;)
More
12 years 2 months ago #1532 by Vertu
Seda Hannese kirjeltatut vidinat ise ka aastaid jõeääres käies kaasas kantsin ja oioi kui palju lante päästa aitas, nii enda kui teiste omi. Nöör mul muidugi pikem oli kui 5m. Puu oksa haakunud landi päästmisel oli üks võimalus visata konksud sama oksa külge kinni ja nööriga nii jebida et nöör landikonksude külge takerduks ja siis tõmmata. Nii sai peamiselt kellegi teise poolt okstesse jäetud lante korjatud. Algul konksuks armatuur rauast keevitatud paras ankur oli, aga see liig. Paar korda jäi põhjas nii kapitaalselt kinni et roppu vaeva nägin kätte saamisega. Konksud tasub sellised panna et mingit hetkest sirgeks jõuad tõmmata kui peaks kuhugi päris maakera nuki külge kinni jääma.
More
12 years 2 months ago #1539 by hannes

Mark0 wrote: Hannes, see eeldab siiski rakenduse allavoolu reisimist ? :P

Ei pea olema tingimata allavoolu, ka vastuvoolu saab teda päris edukalt jebida.

Mark0 wrote: Mõtlen et kui kinni on jäänud kõrgemale okstesse, siis vist seda rakendust üles ei libista kuidagi ju ...

Seda küll, ikka allapoole pead teda liigutama.
Time to create page: 0.197 seconds
Powered by Kunena Forum