Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Lestapüük nakkevõrguga

More
10 years 9 months ago #3700 by raikoj
Plaan on nädal või paar Saaremaal suvitada ja tekkis huvi ülalmainitud püügiviisi vastu. Kui keegi oskab varustuse, püüginippide ja kohavaliku suhtes hääd nõu anda, oleks hea. Plaanis on siis kahlamispükstega võrk sisse lasta.
More
10 years 8 months ago #3765 by raikoj
Replied by raikoj on topic Lestapüük nakkevõrguga
Ise küsin, ise vastan. Lestapüügiks nakkevõrguga on vaja kahte lippu, aga neid on odavam ise teha. Isetegemiseks on vaja tinaraskust, 1,5 m pikkust pulka, võrguujukit, kõike kaks ja kolme võrgulippu. Lisaks, kui kahlates võrku panna, siis on head asjad võrguankrud, võtavad vähe ruumi, on kerged ja peavad hästi - 0,7 kg ankrutest on küll ja nad on oluliselt kergemad kui paarikilosed tellised. Püüdsin siis 55 silmase võrguga, aga ostsin lisaks veel 60 silmaga ja ega nad püüavad sama hästi. Kõrguseks valisin 1,5m, aga 1,2 oleks oluliselt mugavam olnud. Muidugi kõrguse ja vee sügavuse vahel seos väga oluline ei ole. Kui kahlates võrku panna, siis on madalama võrguga oluliselt lihtsam teguteseda.

Võrgu panemise teeb oluliselt mugavamaks veel võrgupulk ja võrguvann, selline 40 liitrine pehme vann on ideaalne. Lestapüügil, mulle tundub, et koha valik nii oluline ei ole. Teda tuleb pea igalt poolt, mõne koha pealt kindlasti rohkem. Kuna aga võrgu puhastamine on üks paras tüütus, siis tuleks mõni selgem koht vaadata. Kahlates võrgupanemine on selles suhtes paras jama, sest vees käies kaabid vetikaid veidi ülesse ja see võib kohe võrku minna. Aitab kui vaadata kummalt poolt hoovus parajasti on, ja siis allahoovust kõndida.

Kokku tuli siis esimesel päeval ühe võrguga 2 siiga ja 12 lesta ja teisel päeval u. 30 lesta kahe võrguga. Enamuse protsessist moodustab võrgu puhastamine. Üldiselt, natuke hasarti ikkagi oli, eriti siigadega, aga spinnaga ei anna ikka seda võrrelda. Samas võrgupüüki hukka ma ka ei mõista - maal on hea kui ei pea kaugele poodi värske kala järele minema. Eks järgmine aasta jälle.

More
3 years 7 months ago - 3 years 6 months ago #11233 by martoz
Replied by martoz on topic Lestapüük nakkevõrguga
Kui minna ainult lesta peale välja, siis Saaremaal kasutaks pigem 60mm silmaga võrku, sest lesta puudust saarel pole. 55mm silmal on eelis püüda ka suuremat siiga, 60mm silma ei jää siiga peaaegu üldse. Võrgu puhastamisel abiks Vispel või survepesur. Pesuri jaoks oleks eelnevalt vaja alus ehitada, kuhu peale kalavõrku laotada saaks.

Nakkevõrgu ühendamiseks lipuliiniga soovitaksin kindlasti kasutada karabiine/klambreid , mille leiad siit :
fishing24.ee/toode/haaklukk-6cm-roostevaba/
fishing24.ee/toode/haaklukk-plastmass-4tk/


Jääb ära igasugune sõlmimine , ning võrkude ja lippude ühendamine on edaspidi lust ja lillepidu ;)
Last edit: 3 years 6 months ago by martoz.
Time to create page: 0.097 seconds
Powered by Kunena Forum