Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Muu varustus kalapüügiks

More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #8340 by hannes
Natuke uudiseid nutimaailmast. USA's baseeruv Anglr Labs tuleb kohe-kohe välja äppiga, mis aitab kalamehel kõiksugu kalapüügi statistikat salvestada. Näiteks salvestab ta püügitrajektoori, võimaldab pidada kalastuspäevikut, aitab märgistada erinevaid kohti (a la "madalik", "rant", "rohune ala" ....) jne.



Aga asi ei piirdu ainult äpiga. Tänavusel ICAST messil tutvustas Anglr Labs üht üpris põnevat vidinat. Nimeks tal "Tracker" ja ta kinnitatakse ridva külge. See vidin saadab äppi igasugu lisainfot - näiteks kui saad kala, siis ta tunneb selle automaatselt ära ja salvestab püügikoha. Lisaks märgib ta ära landi, ridva ja tingimused (juhul kui need on eelsisestatud püüdja poolt). Samuti läheb statistikasse visete arvu ja saagi suhe. Võimalusi lisandub veelgi, näiteks kerimisharjumuste, väsitamisaja ja viskesuuna analüüs.



Tracker saabub maailma kalastuspoodide lettidele Novembris ja tema hind peaks jääma 100 EUR kanti. Nii et kui kalastusstatistika huvi pakub, on tegemist päris nutika lahendusega.

Nende veebilehe link ka: www.anglr.tech/
Last edit: 7 years 7 months ago by hannes.
More
7 years 7 months ago #8383 by hannes
Replied by hannes on topic Muu varustus kalapüügiks
Uus lõhna-sööda-visuaalne peibutis, mis peaks kalad kohale meelitama. Ahvatluseks kaladele või kalameestele? :)





www.baitcloud.com

More
7 years 7 months ago #8384 by Jeekim
Replied by Jeekim on topic Muu varustus kalapüügiks
Minu meelest need mitmed tehnilised uuendused (kajaloodid jne.) vähendavad kalastaja enda rolli püügis ja pigem kuuluvad kutselise kalastuse poolde, kus on eesmärgiks vaid suur saak võimalikult vähese vaevaga. See küll kõigest minu tagurlik seisukoht.
More
7 years 7 months ago #8385 by axon
Replied by axon on topic Muu varustus kalapüügiks

Jeekim wrote: Minu meelest need mitmed tehnilised uuendused (kajaloodid jne.) vähendavad kalastaja enda rolli püügis ja pigem kuuluvad kutselise kalastuse poolde, kus on eesmärgiks vaid suur saak võimalikult vähese vaevaga. See küll kõigest minu tagurlik seisukoht.


Põhimõtteliselt nõus sinuga, aga samas kui minna kuskile väljamaale naudingut otsima prooviksin ma selle asja ära. Ja noh minu arvamus oleks siis C&R...
PS. Kui keegi kõrvalt kaugemalt vaatab võib see asi meenutada granaadiga püüki.
More
7 years 7 months ago #8424 by Ridiculous
Kas kellelgi on isiklikku kogemust Visioni kahlamissaabaste ja Simmsi või Patagonia saabaste suuruste suhestumisest? Ehk kas nt Loikka saapa asemele sobib sama numbriga Simms/Patagonia?

Sama küsimus tegelikult ka kahlakate enda osas.
More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #8429 by Justas
Replied by Justas on topic Muu varustus kalapüügiks
Tallinnas on pood, kus saab proovida Patagonia/Simms - tightline.ee
Ma võtsin kaasa püksid, termo, sokkid ja valisin suurus kohal.
Praegu mul Loikka suurusega 13/46, mu jala suurus 45.
Patagoonia suurus oli ka 13 (mul oli rock grip mudel).
Aga mõlemad omandavad plussid/miinusid.
Siimsi saapade kohta ma ei saa räägi midagi.
Last edit: 7 years 7 months ago by Justas.
The following user(s) said Thank You: Ridiculous
Time to create page: 0.145 seconds
Powered by Kunena Forum