Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Järg Kotka paisu langemisele

More
7 years 2 months ago - 7 years 2 months ago #8667 by mast
Kirjakasti potsatas uus Kalale! number, seal valgustatakse selleaastaseid seadusemuutusi. Muu hulgas siis ka Kotka paisu kadumise tulemus - pügikeelu ala pikendati hoobilt 20km jagu Tallinn-Narva maanteeni. Ei ole ilmselt kellelegi üllatus aga ehk oleks keskkonnameestel juba aeg natuke järele mõelda kas see on ikka ainus kasutatav ja mõistlik kaitsemeede?

Jääb üle ainult loota, et peale Sindi paisust vabanemist Pärnu jões kalapüüki Tarbja tehisjärveni välja kinni ei panda, see vast oleks töövõit - kohe 80km korraga kalu kaitstud.
Last edit: 7 years 2 months ago by mast.
More
7 years 2 months ago #8668 by Vertu
Replied by Vertu on topic Järg Kotka paisu langemisele
Kas keegi tõesti lootis et Valgejõe keeluala ei laiene ülessvoolu peale Kotka tammi langemist?
Ma pigem imestan et piiri näiteks Tapa sillani ei viidud :cheer:

More
7 years 2 months ago #8670 by Mart1n
Ma eelmine aasta, uut seadust sirvides, avastasin ka selle. Kirjutasin korra isegi EKS'ile, et kas see ongi siis suur töövõit? Väidetavalt oli seadus juba menetletud, kui info nendeni jõudis. Käisin välja idee lubada püük kasvõi jõeforelli kalastuskaardiga, kiideti takka ja kutsuti osalema seadusloome mõttekojas. Aga see rohkem seltsi liikmetele ja kuna ma sinna ei kuulu, siis seal maal minu asjaajamine lõppes.
Kahju, et piirangut laiendati...
More
7 years 2 months ago #8671 by Vertu
Replied by Vertu on topic Järg Kotka paisu langemisele
Selliste keeluaalade tekkimise juures on kõige rohkem kahju nendest kohalikest papidest kes harjunud selles kohas eluaeg püüdmas käima, tihti peale jalgratta muud liikumisvahendit polegi ja siis korraga ongi suuresplaanis nagu võetud võimalus kalal käia. Kaugema kandi mehi autodega nagu väga ei kotigi, püügikohti veel küll ja küll ju. Teadsin kunagi mitmeid Loksa kandi mehi kes käisid üleval pool Kotkat püüdmas, särge ja haugi, punane neid ei huvitanudki.
More
7 years 2 months ago #8672 by Svennu
Lõhe ja meriforelli lisakaardiga saab ju püüda? Või on täieliku keelu all nüüd?
Aga kohalikest kahju tõepoolest. Elan ise Pärnu jõe ääres ülevalpool Sindit - ei kujutaks ettegi, kui siin püügikeeld kehtestataks. Pole kunagi sellise mõttega jõe äärde läinud siin, et punast saada. Ikka käin pigem haugi ja ahvenat taga kiusamas. Kevadeti õngitsen lastega ka särgesid, et neist kuivakala teha. Kuidagi jube hulluks on selle punase kaitsmisega mindud. Nagu jões muid kalu ei elakski...
More
7 years 2 months ago #8673 by Mart1n
Lõhe ja meriforelli kaardiga saab püüda.
Time to create page: 0.223 seconds
Powered by Kunena Forum