Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

kalateemaline üritus (mõni küsimus asjatundjatele)

More
9 years 2 months ago - 9 years 2 months ago #5944 by Robert
Tere!

Veebruari lõpus on Nõmme Spordikeskuses toimumas kalateemaline üritus Nõmme Kala 2015, mille tõmbenumbriks on kalapüügi võistlus spordikeskuse välibasseinide jääl. Võistlus on planeeritud umbes kaheks tunniks 12.00-14.00. Võistkonnad komplekteeritakse registreerimise teel, paar tükki kutsetega. Kuna meie jaoks on tegemist esmakordse kogemusega, siis on mul mõned küsimused.


*Kelle kaudu saab tellida elus kalu? (ahven, särg)
*Kui võistlusest osalejaid on umbes 40-45 (a-la 20 paari või 15 kolmikut), siis mis koguses kalu oleks vaja basseini lasta, et neid jaguks võistlejatele piisavalt? Lisaks sellele kalad lastevõistluseks pärast põhivõistluse lõppu?
*Basseinides on looduslik tiigivesi. Kas magevesi kujutab kaladele ohtu? Kas kalad tuleks sisse lasta mõned päevad enne või vahetult enne võistlust?
*Kelle kaudu saab rentida kalapüügi rekvisiite (õnged, söödad, puurid, kaalud)?


Ette tänades,
Robert
Last edit: 9 years 2 months ago by Robert. Reason: täiendasin
More
9 years 2 months ago - 9 years 2 months ago #5948 by Madis
Lähtudes lähiajal saadud kogemustele, püüdes kala vabast loodusest ja siis tiiki/tünni/basseini lastes ei söö kalad väga pikka aega ja surevad päris ruttu. See ei ole sugugi nii lihtne tegevus kui võiks arvata.
Elusat särge või ahvenat mis pärineks tehistingumistest/kalakasvatusest ei paku Eestis küll mitte keegi, julgen väita, et isegi terves euroopas mitte.
Isegi kui leiate mõne sobiva liigi eesti kalakasvatustest siis nende toituma saamine uues keskonnas mis ei ole neile eluks sobilik on tohutult keeruline, kui mitte võimatu.
Kalade transport elusalt ja ühest veekogust teise laskmine on keeruline protsess kus tuleb tagada hapnikutase ja vajalikud temperatuurid. Lisaks peaks olema temperatuurid vanas ja uues keskkonnas võimalikult sarnased.
Kokkuvõtvalt ütleks, et võite selle mõtte päris kindlasti ära unustada. :)
Last edit: 9 years 2 months ago by Madis.

More
9 years 2 months ago #5951 by sven862
Hea sõber ja kalamees oli kunagi osaline kalade kasvatamises, nii enda lõbuks rohkem. Tema äsja rääkis, kuidas nad tõid kusagilt hunniku vikerforelle ja lasid oma basseini, tund aega hiljem juba matsutasid. Aga eks tegu oli ka kasvandusest pärit kaladega.

Ma ise oleks ka pigem skeptiline. Vaevalt sellest nii asja saaks. Aega on, äkki tuleks eelnevalt katsetada? Ja neid kalu tuleks juba praegu sinna vedama hakata, eeldusel et nad seal vahepeal massiliselt ära ei sure ja vett tuksi ei keera. Ka oleks vaja teada, mis sea tiigivees üldse toimub? Ega ta seal roiskunud pole ja kuidas on lood hapnikuga? Kindlasti tuleks kalu enne sisse laskmist harjutada selle veega. Hoida esialgu kuskil tünnis ja saada nad samale temperatuurile kui on antud basseinis, seejärel valada näiteks pool vett ära ja valada sisse uus vesi sealt samast basseinist.

Vaevalt keegi ka oma varustust teile rendib. Püügivalmis taliõnge saab vast 3-5€ kätte, puuri ehk annab laenata, kaal ei maksa ka tervet varandust.
Pigem otsige mingi karjäär või järv ja tehke asi traditsiooniliselt ära.

Mõte on iseenesest tore, kuid väga ebapraktiline :) Üritusele annaks ikka üsna palju juurde kui keegi ikka kala ka saaks :D
More
9 years 2 months ago #5954 by Robert
istusime korraldustiimiga maha ja arutasime teisi variante:

1. jääaugu puurimise võistlus
2. spinningu või õngega täpsusvise
3. 6-10 elus forelli tellida Hüürust (kasvanduse veega) + mingi suur anum, kust seest saaks kahvaga püüda. Seal osaleks siis 5-6 tuntud inimestest koosnevat paari + vb üks spordikeskuse legendide paar
4. Peale püüdmist tuua kohale kõigile gaasigrill ning anda neile võimalus mingi kalatoitlustusfirma käpa all ja juhtnööride järgi valmistada endale ise mingi roog.
5. žürii pärast maitseb ning hindab, selgitab välja võitja
6. Panna näiteks esikolmikule auhind välja.



jällegi küsin nõu, kas 3. punkt on üldse teostatav?
More
9 years 2 months ago #5957 by Jeekim
Kahjuks kipub küll avantüürina tunduma ja ka tõelisest harrastuskalastusest väga kauge.
Time to create page: 0.200 seconds
Powered by Kunena Forum