Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Meriforelli hooaeg 2018

More
6 years 3 days ago - 5 years 10 months ago #9854 by timo
Meriforelli hooaeg 2018 was created by timo
Täna sai suund läände võetud. Sees sügeles, sest olen varem selle koha peal selle tuulega kala kohanud. Vesi oli kenasti klaar ja kaldas paar meetrit jääsuppi. Ronisin sisse ning püüdsin vaikselt kahlates. 15 min hiljem keegi käis togimas lanti - ei olnud merikapsas. Siis uus vise ja sekundiks oli kala otsas. Paar viset ei toimunud midagi. Siis üks alakas jäi külge. Solberdasin temaga vaikselt ja pääses ise otsast. Paar viset hiljem sama suunas peaaegu kerimise viimases kolmandikus kala rabas ahnelt lanti ja sõit võis alata. Pakkus palju silmailu + ühe kena salto. Kuna rannikul oli jääserv ja veidi jääsuppi siis niisama kaldale temaga ei saa jalutada - otsustasin ta rihmaks väsitada.

Kui käe ümber jämeda turja sain siis see oli ikka kaif tunne. L58 ja 1,8kg. Kui fotosessioon tehtud, hiilisin vaikselt tagasi sama koha poole. Ja viskasin landi kivide vahele kinni. Mis ikka, ei taha tamiili ka puruks tõmmata ja nii ma sinna kalaparve poole vaikselt läksin. Lant käes ja tegin uue viske veidi paremale. Põmaki ja uus kala otsas. Nautisin seda hetke, kui kala veidi rahunes, tõin ta enda juurde ja päästsin peale pisikest mõõtmist ridval ta vabadusse. L55 CR.





Tegin veel mõned heited , mis järel jäi päris vaikseks ja kala enam ennast ei näidanud. Ühest täitsa piisab, karmavõlg kahe jõeka eest ka tasutud. Pealegi on 14.04 Eks Merika Karikas I etapp, millest plaanin osa võtta. Seega las kala ootab mind seni.

TÄIUSLIK HOMMIK

Lisan klipi kalast:
Attachments:
Last edit: 5 years 10 months ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: hannes, STF, Karlil, elmerike, Foreman, Täpik, ROBIN, Luix, priitp, tk
More
5 years 11 months ago - 5 years 11 months ago #9918 by Mazola
Replied by Mazola on topic Meriforelli hooaeg 2018
Sai siis õhtul äratus pandud 6:30, et jõuaks natukene varem platsi. Kuid võta näpust - ülevalt naaber hakkas puukirsadega klõbistama ja ajas ülesse. Vaatasin siis kaua ma veel magada saaks, aga juba oli kell kuus, et magama ka pole enam nagu mõtet minna ja uni kah nagu lännud otsustasin kalale minna nati varem.
Sai siis söödud, joodud ja asjad kokku pandud ja suund võetud itta.
Kohale jõudes, õnneks ei olnud kedagi ette jõudnud. Kiiresti varustus selga, jalga ja punuma mere poole.
Mere ääres sai kohe püügi ala ka ära skännitud, kuna kohati olid lained suured. Sai üks jupp vahele jäetud, ei raatsi nende lainetega möllata. Nagu ikka minu puhul oli suht vaikus, sain aint vetikat pea iga viskega.
Kui olin püüdnud 2-3 tundi(kes seda kella ikka vaatab) ilmusid kaks meest, kes alguses püüdsid minu ala üle ja siis panid must mööda.
Püüdsin kah siis edasi natuke aega ja mõtlesin, et kas minna nende järgi või mitte, aga õnneks otsustasin edasi minna.
Proovisin nende ala ka pisteliselt läbi loopida lootuses midagi, aga sain ikka ainult vetikaid.
Kõmpisin siis vaikselt edasi kuni ilmusid kaks meest uuesti nähtavale.See ala kus nad püüdsid olid õnneks tuule varjus ja segavaid laineid ka enam ei olnud. Jätsin siis nendega natukene maad vahet ja läksin vaikselt vette samal ajal loopides, igaks juhuks potensiaalsete kivide poole, aga kuna see ala oli suhteliselt madal siis väga palju vaeva ei näinud ja läksid, vaikselt sügavamale.
Jõudes sügavamale (poolde kintsu kuskil) jäin kivi juures seisma ja viskasin ala läbi, ei midagi. Mis siis ikka paneme aint edasi "sügavamale". Jõudsin lõpuks siis hoopis uuesti madalamale alale (alla põlve), kuid selle ümber oli sügavam ala. Mida ma suure hooga kammima asusin. Nati loobitud läksid need kaks meest mu selja tagant vaikselt mööda. Tegin veel mõned visked, kui jõudsin kammimisega kahe kivi juurde, mõtlesin et seal peaks küll ju kala olema. Kerimisega poole peale jõudes, toimus see kaua oodatud võtt.
Kala näitas suht kohe ennast, YESS! ilus paks poiss see peab küll nüüd mõõdus olema. Kui enne tuleb kala ikka kätte saada :) Antud isend tegi 5-6 sööstu enne kui natukene rahunes. Sööstude ajal liikusin ka vaikselt lähedal asuva kivi juurde kus kalaga oleks hea toimetada. Endal käed jalad otsas värisemas ja süda puperdas nagu koolibril :) Kivi juures sai kotist vaikselt preester välja otsitud, kuid kala kohe üldse ei tahtnud ligi tulla, et saaks preester kah oma tööd teha. Lõpuks kala väsis ja sain preestrit kasutada, peale mida sai edasised toimetuses kalaga ära tehtud. Mõõtsin kala ka täpsemalt üle saades tulemuseks 55 cm. ESIMENE MÕÕDUKALA LÕPUKS KÄES WOooooo!
Kala kotis otsustasin edasi püüda, kuid ei läinud kaua kui õnnestus otsa saada järgmine isend. See kala pani kohe kaks küünalt. Kuigi esimese küüna ajal jäi juba karp lahti, krt see on palju suurem kui esimene kala. Küünlad tehtud tegi kala paar jõulist sööstu ja rahunes siis maha. Vaikselt enda poole saades vaatasin, et see kala on küll nüüd korralik palk, kui esimese kalaga süda puperdas korralikult siis teise kalaga veel rohkem :)
Kui teise kalaga sai preester oma töö tehtud, liikusin kaldale lähemalt ja asetasin kalad kivile, et teha paar klõpsu kuid kuna telefon jamas siis ei saanud sealt pilti tehtud . Kivi juures eemaldasin ka kalalt landi ja selgus miks kala vähem möllas kui esimene, nimelt oli Sveni lant talle nii maitsev tundunud , et ta proovis seda silmaga süüa. Seejärel mõõtsin ka kala ära 70cm!!!!
Kui kala sai kotti pandud mõtlesin, et kas minna proovida veel ehk õnnestub veel mõni kala saada ( tundus et seal VÕIS olla parve moodi asi ). Kuid siis mõtlesin, et mis ma ikka rohkem püüan kaks kala küll ja veel, pole vaja sügavkülma ka kala panna ja kui oleks joppanud et saab veel, ei soovinud vigastada kala järsku satub jälle silmast.

Aga kokkuvõtteks oli hea päev, lõpuks peale lõputute nullitamiste ja lantide loovutamist poseidonile sain esimese mõõdukala (55cm 1,74 kg)peale mida sain ka erilise kolli (70cm 2,97kg).
Attachments:
Last edit: 5 years 11 months ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: hannes, aapua, Uitaja, elmerike, Foreman, Täpik, Hein, ROBIN, Luix, priitp

More
5 years 11 months ago #9931 by Evil
Replied by Evil on topic Meriforelli hooaeg 2018
Ma olen vist kohustatud siia kirjutama kurat. Alati olen jõeka peale väljas aga kahjuks see hooaeg on suuremad kalad tulnud merikad. Järvas on ka käidud aga need 36-42cm silgud on alati tagasi lastud. See ei tähenda, et poleks äge olnud.:)

Jah tean, et on rihm aga kindlasti oli mõõdus ja oli jõest.(ametlikult jõest aga tegelikult on üsna kraav):)
Igatahes edu kõigile punasepededele.:)(kui keegi aru ei saanud, siis mõtlesin viimast ikka positiivselt.(Y))
Attachments:
The following user(s) said Thank You: ceemic, Täpik, ROBIN, Luix
More
5 years 11 months ago #9932 by Kosk
Replied by Kosk on topic Meriforelli hooaeg 2018
Neljapäeval käisin peale tööd lanti leotamas. ala tuli otsa ca 20.30 ajal. suhteliselt alguses tegi ühe hüppe. Peale seda tuli meelde ka rinnal olev aamera filmima panna. Tegi mitmeid sööste kui oli juba nuht jalge ees. Kahvamisega läks aega kuna mul väike kahv.
mõõtmis tulemused. 73 Cm ja 4.280kg. Minu uus isiklik rekord.
Landiks on viimasel ajal tegija olnud Wild S kujuga plekk
Video jõuab youtubi täna keskpäeval.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: hannes, Uitaja, STF, Foreman, Täpik, ROBIN, Luix, priitp, Janno89
More
5 years 10 months ago - 5 years 10 months ago #9934 by madist
Replied by madist on topic Meriforelli hooaeg 2018


Saaremaa rocks :) Kala vajus nii sujuvalt otsa ja sellise raskusega, et arvasin kiviga adrut taha jäävat. Koheselt aga liin kihutas minust mööda ja trall võis alata. Ja lõppes hästi :) 4,16 kg
Attachments:
Last edit: 5 years 10 months ago by hannes.
The following user(s) said Thank You: hannes, Täpik, ROBIN, Luix, priitp
More
5 years 10 months ago #9935 by Hein
Replied by Hein on topic Meriforelli hooaeg 2018
Huvitav, kas endiselt on need suured elukad Läti poolt tulijad?
The following user(s) said Thank You: ROBIN
Time to create page: 0.125 seconds
Powered by Kunena Forum