Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Lõhest ja tema püügist

More
10 years 6 months ago - 7 years 3 weeks ago #3905 by sven862
Tervitus,

Plaanin siis kunagi lõhe jahile minna. Huvitab mind just püük jõest. Kuna infot liigub üsna kesiselt siis ehk keegi oskab aidata.
Huvi pakub just nimelt varustus - ritv, nöör/tamiil, landid

Jõed leian vast ise ülese. See sügis vb ei jõua aga saaks hakata järgmiseks aastaks valmistusi tegema :)
Last edit: 7 years 3 weeks ago by hannes.
More
10 years 6 months ago - 7 years 3 weeks ago #3906 by aapua
Replied by aapua on topic Lõhest ja tema püügist
Ära anna kuradile kätt!!!

Aga asjast - võta jurakaga ühendust. Tegelikult on ta täiesti normull vana ja igati lahke aitama. Sa ei saa muidugi inffi püügikohtade kohta, aga varustuse koha pealt on vist vähe tegelasi, kellel oleksid nii laialdased teadmised. Ja inffi varustuse kohta jagab ta kindlasti. Ja adekvaatset inffi.

Abi saad ka M2nnja käest ja tema kaudu ühelt Aigarilt.
Last edit: 7 years 3 weeks ago by hannes.

More
10 years 6 months ago - 7 years 3 weeks ago #3908 by voodoo
Replied by voodoo on topic Lõhest ja tema püügist
Kui teada saad, siis hõika siiagi. Mu loogika ütleb, et ritv on ilmselt miski 2,4 - 2,7 vahemikku jääv ja suure testiga... rull pigem tummisem ja tamiil/nöör jämedam. Nüüd ongi iseasi kuidas voolav vesi seda kogu kompotti muudab, ilmselt tuleks vaadata miskise keskpaindega ritva? Aga lantide kohta ei tea ma tõesti mitte midagi - ehk miskised suuremad voblerid ning väikesemat sorti nö merikalandid?

Kohad on mu enda jaokski praegu kosmos - samas kui viitsida ja loogikat kasutada, leiab need mõned vast ikka üles.
Last edit: 7 years 3 weeks ago by hannes.
More
10 years 6 months ago - 7 years 3 weeks ago #3909 by sven862
Replied by sven862 on topic Lõhest ja tema püügist
Luba taodeldes need jõed ju kirjas :p

aapua - proovin härra jurakaga kontakteeruda miski päev siis :)
Last edit: 7 years 3 weeks ago by hannes.
More
7 years 5 months ago - 7 years 5 months ago #8532 by timo
Replied by timo on topic Lõhest ja tema püügist
Olen sel hooajal enamus püüke teinud lendõngega, spinna-püüke vaid 2. Täna varahommikul otsustasime Hannesega teha spinna tripi lõhejõele. Kaks varasemat käiku lendõngega on olnud tagasihoidlikud ja piirdunud mõne alamõõdulise jõeforelliga. Ka putukakarp oli nii hõredaks jäänud, et spinna oli ainuke valik. 3m merika kaigas.

Hommikused +6 kraadi, kergelt sompus ilm, õrn udu metsaniidul, rändlindude laulu saatel sidusin Are oranži vobleri tamiili otsa ning seadsime sammud jõe äärde. Tingimused olid ideaalsed. Selline tunne, et iga vise võiks kena kala otsas olla. Võiks olla, võiks . . . Ja niimoodi kammisime kenad kurvid ja augud tund tunni järel läbi ning optimism sulas nagu suvekuu lumi. Vahepeal oli ka mõnda teist optimistliku spinnatajat näha ning see vähendas enda hõredat seisundit veelgi. Tegime kerge eine ja jätkasime püüki, vahetasin vobleri pöörleva vastu ning eelneva 4 tunni püügimuster kordus. Täielik vaikus.

Siis enne ühte käänakut heitsin landi vastaskaldasse ja kerides justkui keegi oleks jälitanud. Auk tundus sügav ja paistis selline merika mõõtu valvur olevat, kes korra huvi näitas. Ütlesin Hannesele, et pssst . . . . ja hakkasime seda auku läbi kammima. Vaikus. Istusime ja loopisime. Siis otsustasin Are oranži tagasi külge panna, et ehk on landivahetusest abi. c 15 viset tegin. Kaevasin kõik kohad seal augus läbi, kui järjekordse viske kerimise ajal augu põhjast jätsku tugevad võnked hakkasid läbi ridva tulema ja spinna oli nagu moskvichi antenn. Merikas see pole, lõhe raisk, oranž lant lõugade vahel. Olen kogu aeg mõelnud, et mida siis teha kui selline kala peaks kunagi otsa tulema. Ega head plaani polnudki. Õnneks oli auk sügav ja palke ega muud risu lähedal polnud. Laisalt ja aeglaselt ujus ta pinna lähedale, peaga viskas ühele ning teisele poole, et landist vabaneda. Mõlemad kolmikud olid kenasti tal lõugade vahel ja olin valmis juba 100 m sööstudeks. Aga ei . . . tema hoiab kangelt augu lähedale ja ei kavatsegi võitlema hakata. Tirisin siis teda tiba madalamale kaldaserva, et ta seal siis agressiivsust üles näitaks ja ennast väsitaks, sest muidu seda kala küll kätte ei saa. Pingutused hakkasid vilja kandma ning järgnesid mõned lühikesed sööstud ja keerutamised. Ikka ei mingeid 100 m sööste nagu olen teistelt lõhemeestelt kuulnud. Mis seal ikka, toimetasin temaga omamoodi ja c 30 min hiljem, kui tundus, et lõhe nüüd juba väga rahulikuks oli muutunud, ta välja võtta.

Hannes keeldus jõeka kahvaga kahvamast, sest kui miskit viltu läheb ja kala pääseb, siis arvas, et ma ei andesta seda talle kunagi. No jah, haarasin ühe käega tamiilist (0,30 ) ja teise käega võtsin jõekakahva ning juhtisin kala kahva poole. Kurat see kala on 3 korda pikem kui kahva võrk. Sain pea ja natuke kehast kahva ning viskusin koos kalaga kaldarohtu. Kala oli kahvast kohe väljas ja surusin ta kohe enda vastu, et tagasi vette ei vajuks. Õnnestus. Ebareaalne . . .





Ilus konkslõug papa oma uhkes rüüs lebas minu ees. Kiire mõõtmine näitas L93 aga kaalu kaasas ei olnud. Oletasime ja heietasime, mis ta võiks olla aga esimamulje järgi c 8kg. Otsustasin konkslõua kotikalaks lugeda. Rasvauim oli seljast lõigatud, seega on tegemist Põlula Kalakasvatusest asustatud lõhega. Kui kõik kohustuslikud protseduurid tehtud, siis sellise suure elukaga võga mööda võsa ei roni ning otsustasime seada sammud tagasi auto poole.

Liikuvat pilti ja rohkem lugemist minugakalale.blogspot.com

Tänud Hannesele, vägev tripp oli :)
Attachments:
Last edit: 7 years 5 months ago by timo.
The following user(s) said Thank You: hannes, aapua, Jeekim, STF, Rainer, elmerike, Metsniit, O.R, Varnas, Svennu and 3 other people also said thanks.
More
7 years 5 months ago #8533 by Urmps
Replied by Urmps on topic Lõhest ja tema püügist
Vau!
Väga mõnus lugemine ja soliidne kala!!
Kui pole saladus siis mis jõega tegu. Endal plaanis ka minna nüüd lähiajal aga pole kunagi veel lõhet püüdnud. Ei tea kust otsida. Valgustaksid natukene ?
Time to create page: 0.113 seconds
Powered by Kunena Forum