Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Polariseeritud prillid

More
6 years 10 months ago #9138 by sven862
Ma olen koguaeg kasutan max 20€ polariseeritud prille. Kas kallimate puhul on effekt ka märgatavalt parem? Ja kui suurt rolli mängib toon? Näen hämaras tiba kehvasti ja seega kasutan koguaeg kollase klaasiga prille, seni pole eriti häda nagu olnud.
Minu jaoks on põhiline näha puuronte, kala polegi nii esmane.
Kas midagi aitab ka selle vastu kui päike on hästi madalal ja loobiks nagu peegelklaasi pihta?
More
6 years 10 months ago #9139 by Ridiculous
Replied by Ridiculous on topic Polariseeritud prillid
Raske öelda konkreetselt polariseerimisfiltri osas. Oleneb, mida 20 euriste all silmas pead. Olen päris mitmeid proovinud ja minu kogemuse kohaselt on siiski ka seal vähemalt teatud vahe olemas.

Kus on aga selge vahe on klaasi kvaliteet. Korralik klaas on nö valgusvõimekam. Pilt on üldiselt selgem.

Samamoodi on oluline vahe tehnoloogiates. Sama polariseerimisefekti saab korralike prillide puhul kätte heledama klaasiga, mis on suur asi õhtu- ja hommikuhämaruses.

Ma olin suhteliselt skeptiline nö kvaliteetprillide osas, aga kui silm hakkas natuke miinusesse minema, siis tellisin sõbra kaudu (otse nad paraku ei müü neid) USAst optilised Smithi polaroidid. Kollased ja isetumenevad. Kallid nad olid, aga see pildi kvaliteet tasus end kuhjaga ära. Kuna kalapüük on nii visuaalne tegevus, siis isegi väike kvaliteeditõus nägemises on minu jaoks oluline.

Värvide osas. Mina olen lähtunud reeglist: maksimaalselt hele ja seetõttu jäänud truuks kollasele. Õige kollane ei moonuta liialt värve ka. Selle eelduseks on muidugi korralik prill. Olen proovinud ka mingeid päris odavaid kollaseid, mille polarisatsiooniefekt oli pehmelt öeldes niru. Aga no eks testida saad neid edukalt telefoni ja klaaspindade abil juba poes.

Madala päikse vastu aitab vaid madalamale suunatud nokamüts :cheer:
The following user(s) said Thank You: sven862, Tallakulutaja

More
6 years 10 months ago #9140 by Karlil
Replied by Karlil on topic Polariseeritud prillid
Kallimate prillide puhul on klaasi kvaliteet märgatav, pilt on oluliselt selgem ja väsitab simi vähem. Kui prillipoest valid, siis saad 100% kindel olla, et UV kaitse jms on vastav. Pole mõtet kehva klaasiga enda silmi kahjustada.
Tegin eelmine aasta selle retke läbi, et leida kõige mõitlikum lahendus. Käisin mööda prillipoode ja leidsin endale üpris mõistliku hinnaga kvaliteetsed prillid. Kallimate puhul soovitan valida prillid, millel on peegeldamise vastane sisimine külg. Külje pealt paistva päikesega on vaade ikka selge.
Klaasi tooni valikul tuleks lähtuda loogikast, mida eredam väljas, seda tumedam klaas. Pimedama ilmaga kollase poole ja eredama ilmaga halli/roheka poole. Ise kasutan kollakas pruuni klaasiga prilli ja saan enamus aastat kasutada probleemideta.
Madala päikese puhul ja tegelikult ka niisama soovitatakse kasutada nokatsit- varjab päikest, vihma ja tuult.
The following user(s) said Thank You: sven862
More
6 years 10 months ago #9144 by sven862
Replied by sven862 on topic Polariseeritud prillid
Oskate ehk soovitada kaubamärke, mis on kvaliteetsed?
More
6 years 10 months ago #9145 by Ridiculous
Replied by Ridiculous on topic Polariseeritud prillid
Omast kogemusest kvaliteetne on Smith. Kindlalt soovitada saab ka Maui Jim-i. Võibolla on hinna ja kvaliteedi suhtelt paremaid, aga ei julge kindlalt soovitada.

Pikka aega olin rahul tegelikult ka Visioni prillidega.
More
6 years 10 months ago #9146 by Karlil
Replied by Karlil on topic Polariseeritud prillid
Välismaa kalamehed kiidavad Costa prille, Soomes ja Rootsis on üsna populaarsed Leech prillid. Ise kasutan Ray-Ban omasid.
Time to create page: 0.226 seconds
Powered by Kunena Forum