Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Landi parandamine.

More
11 years 9 months ago - 11 years 7 months ago #2323 by nerd
Landi parandamine. was created by nerd
mure järgmine et lant jäi paati kinni, ja nüüd sellini pisike auguke sees, ta selline pool plastikaat materjalist kaheinimese nn.kummipaat, millega teda lappida saaks või võiks, äkki oskab keegi aidata :)
Last edit: 11 years 7 months ago by DJ JoYsTiK.
More
11 years 9 months ago #2324 by hannes
Replied by hannes on topic Vastus: millega lappida
Ma kahtlustan, et see paat on sul PVC-st. Sel juhul aitab ehk see link . Kui paat on ikkagi kummist, siis toimib kummilapp, mis on kummiliimiga augule peale liimitud. Eelnevalt puhasta liimitavaid pindasid korralikult mustusest ja niiskusest.

Paljudel paatidega tulevad kaasa ka remondikomplektid, äkki ka sinu omaga ja oled selle lihtsalt ära unustanud? Mul oli alles sarnane keiss neopreenkahlakatega - auk sees ja hakkasin juba uurima kust neopreeni liimi saab...siis leidsin garaažist originaal remondikomplekti, mis pükstega kaasa tuli :)

More
11 years 9 months ago #2325 by Mark0
Replied by Mark0 on topic Vastus: millega lappida
Tõrvatud puutikk ?
Tilk moment liimi ?
Kuumutatud presskumm ?
Ereliukase hädaabi ?
More
11 years 9 months ago #2326 by nerd
Replied by nerd on topic Vastus: millega lappida
mul see paat 3 aastat vana, vaevalt see remontkomplekt mul kuskil alles on :)

hannes wrote: Ma kahtlustan, et see paat on sul PVC-st. Sel juhul aitab ehk see link . Kui paat on ikkagi kummist, siis toimib kummilapp, mis on kummiliimiga augule peale liimitud. Eelnevalt puhasta liimitavaid pindasid korralikult mustusest ja niiskusest.

Paljudel paatidega tulevad kaasa ka remondikomplektid, äkki ka sinu omaga ja oled selle lihtsalt ära unustanud? Mul oli alles sarnane keiss neopreenkahlakatega - auk sees ja hakkasin juba uurima kust neopreeni liimi saab...siis leidsin garaažist originaal remondikomplekti, mis pükstega kaasa tuli :)

More
2 years 7 months ago - 2 years 7 months ago #11546 by Jeekim
Replied by Jeekim on topic Vastus: millega lappida
Kummaliselt küll algab see landiparanduse teema, aga vist siiski tohib siia ikka ka landi parandamisest kirjutada.
Üks igivana, palju peksa saanud ja kolletanud lakiga lant lausa nõudis uuendamist.

Vana laki- ja värvikihi eemaldamine lahustiga läks lihtsalt, sest need üle 80 aasta vanused landid siis kaeti veel naturaalsete värvide ja lakiga.

Järgnes uus immutamine, värvimine ja lakkimine. Värvideks harilikud akrüülvärvid. Lakiks epolakk nelja kihina. Oleksin küll eelistanud kolletumiskindlamana polüuretaanlakki, kuid seda on saada vaid suurte kogustena, mis nokitsemistööks ei sobi. Ühele kihile kulus vaid 0,25 ml.

Ehk sai paremaks, kuid kaladega tutvust tegema ei vii, jääb suveniiriks.
Attachments:
Last edit: 2 years 7 months ago by Jeekim.
More
2 years 7 months ago #11547 by Hein
Replied by Hein on topic Vastus: millega lappida
Korraks peab ikka vette viima!
Time to create page: 0.213 seconds
Powered by Kunena Forum