Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Püüa ja Vabasta (Loosimine)

More
8 years 2 days ago - 7 years 10 months ago #8043 by Pkillar
nnbnb

AUHINNAMÄNG!!
Kui soovid endale võita Lant.ee poolt välja pandud Savage Gear Bushwhacker XLNT2 seeria ritva, siis osale meie loosmises !
lant.ee/savage-gear-bushwhacker-xlnt2-2-43m-154g-20-…
Loosimises osalemiseks on vaja meile saata juunikuus pilt või video, mis on tehtud "püüa ja vabasta" püügimeetodil ning jagada tuleb ka antud auhinnamängu postitust.

www.facebook.com/puuajavabasta/

Auhinna võitjal on võimalik valida Lant.ee -st Savage Gear Bushwhacker XLNT2 seeria ritvade vahelt välja just endale sobiva pikkuse ja raskusega ritv. On ka võimalik ritv valida samast seeriast multirullile.
Iga ritv on perfektsuseni timmitud ja balanseeritud.
Loosimine kestab 01.06.2016 - 31.06.2016 ja võitja selgitatakse välja 01.07.2016
Head loosiõnne !


Tere !
Kirjutan siia sooviga teile tutvustada uut facebooki fännilehte, millega on tahtmine propageerida "Püüa ja Vabasta" püügimeetodit.
Meie eesmärk oleks eelkõige harrastuskalastajatele teadvustada "Püüa ja Vabasta" püügimeetodit ning seeläbi edendada jätkusuutlikku kalapüüki.
Facebooki lehel on võimalik kõikidel fännidel lisada ka enda pilte püütud kaladest, mis on vabastatud ning seeläbi näidata ka avalikult oma hoolivust
ning vastutustundlikku käitumist.

www.facebook.com/puuajavabasta

Koduleht: www.püüajavabasta.ee

Lisan ka "Püüa ja Vabasta" eesmärgi pikema kirjelduse:

"Püüa ja Vabasta" eesmärgiks on propageerida ning edendada jätkusuutliku kalastamise püügimeetodit.
Välismaal on selline püügimeetod üsna levinud, kuid Eestis kahjuks veel vähesel määral.

Kalapüük, kui populaarne ajaveetmisviis, on põhjustanud olukorra,
kus on palju kalamehi, kuid liiga vähe kala. Veekogude kalavarude säilimisele aitab kaasa kalapüügi nautimine sportliku hasardiga
ning kala vabastamine peale kinnipüüdmist.

"Püüa ja Vabasta" püügimeetodi järgimine ei eelda koheselt kõikide püütud kalade vabastamist, kuid enese tarbeks püüdmist tuleks teha siiski mõõdukalt.
Hobikalastus on ju eelkõige emotsioonide kogumise viis ning kala vabastamine võib sealjuures olla suurepärane hea tunde tekitaja.
Last edit: 7 years 10 months ago by Pkillar.
More
8 years 2 days ago #8044 by Jeekim
Replied by Jeekim on topic Püüa ja Vabasta
Ma ei tea miks, aga mu mõte läks su jutu peale nüüd küll hoopis kõikjal meres ligunevatele võrkudele.
The following user(s) said Thank You: scuba, sven862, Svennu

More
8 years 17 hours ago #8053 by Madis
Replied by Madis on topic Püüa ja Vabasta

Jeekim wrote: Ma ei tea miks, aga mu mõte läks su jutu peale nüüd küll hoopis kõikjal meres ligunevatele võrkudele.


Huvitav miks, enamus ju kutseliste võrgud kes ei puutu absoluutselt asjasse
More
8 years 16 hours ago #8054 by Jeekim
Replied by Jeekim on topic Püüa ja Vabasta
Ei teagi miks. Ehk sellest, et suurem osa kaladest tuuakse kuivale ikkagi võrkude abil ja loomulikult ilma C&R-st mõtlemata.
The following user(s) said Thank You: sven862
More
8 years 8 hours ago #8055 by Svennu
Replied by Svennu on topic Püüa ja Vabasta
Madis? Ei puutu asjasse jah? Kala on ju enamasti sama mida püütakse!
Hea näide on tuua eelnevast sügisest, kui Pärnus tormi tõttu jälle vett tõstis. Paljudel kaluritel jäid mõrrad sisse ja kui lõpuks ilmad rahuneisd ja neile järgi mindi, olid kalad neis mõrdades ummuksile jäänud ja hukkunud. See inimene, kes mulle seda rääkis käis konkreetselt sel korral ise merel kaasas ja ütles, et ühest mõrrast visati merre tagasi hinnanguliselt tonn surnud ahvenat. Ühest mõrrast! Kes Pärnus käinud teab, palju neid mõrdu ja võrke siia väikesesse lompi kokku topitud on - seega on kohati halenaljakas lugeda neid lugusid, kui leitakse rannast tonnide viisi surnud kalu ja siis kesskonnateadlased omi versioone välja toovad, miks kalad hukkusid. Ju need ikka kuskilt mõrdadest pärit on.
Nüüd Madis mõtleb ise, mitu kilo ahvenat ta enda elu jooksul õngekesega püüdnud on ja kas seda kogust ühe elu jooksul ületada suudaksid? Niiet jah, sarnaselt Jeekimine läks ka minu mõte kohe võrkudele. Mitte, et CR üleüldiselt pointless on aga kohati on see seda kindlasti, sest selle üksiku ahvena tagasilaskmine ei anna küll mitte mingisugust tulemust ja ei suurenda küll kuidagi tulevikus kalavarusid, kohtades kus kutselised võrkudega kõrval toimetavad!
The following user(s) said Thank You: sven862
More
8 years 51 minutes ago #8059 by Vertu
Replied by Vertu on topic Püüa ja Vabasta
Sarnaseid näiteid võiks tuua lõputult. Mitmeid kordi näinud kuidas ühes 70m võrgujupis on 10-15 alamõõdus merikat ennast üles poonud, või igas silmas alamõõdus säina poeg. Erilist vahet pole kas on selle võrgu pannud kutseline või harrastaja.
Time to create page: 0.104 seconds
Powered by Kunena Forum