Alates 01.05.2022 on foorum vaid lugemiseks. Selleks on peamiselt kaks põhjust: portaal "kolis ümber" platvormi viimasele versioonile, kuid kahjuks pole veel välja lastud foorumi komponendi töövalmis versiooni ning eesti keelset tõlget. Samuti on viimastel aastatel olnud probleemid spämmijatega, kes murravad läbi ka spämmikaitsest.

  • Aitäh 11000 foorumipostituse eest ning loodetavasti kohtume uuesti tulevikus!

Kalapüük Iiri moodi

More
12 years 4 months ago - 12 years 4 months ago #1141 by Mark0
Last edit: 12 years 4 months ago by hannes.
More
12 years 4 months ago #1144 by hannes
"...hooajal üksi tunni jooksul ca 50 kala pole mingi probleem"

OK, aitab jamast, kolin ka Iirimaale :)

Muidu näeb see rakendus tonka moodi välja, mitu konksu (st lipsu) sul seal pealiinil on?

More
12 years 4 months ago #1147 by Mark0
Replied by Mark0 on topic Vastus: Kalapüük Iiri moodi
Sõltub tujust, tihti 1 aga täna proovisin kahega, nüüd siis tean ka mis see tonka Eesti keeles tähendab :P. Kahe konksuga on viske kaugus lihtsalt veidi väiksem kui ühega.
Tänane täna hilisõhtune käik oli rohkem kui nutune, ei nusutanud isegi krabid oma liigikaaslasi mu konksude otsas.
Üldiselt on siin päevas keskeltläbi 2 tõusu ja kaks mõõna, elik siis iga päev liigub teine tõus võrreldes eelmise päevaga ca 20-40 min edasi. Hetkel ei sobi tõus, kellaaeg ja õhtuhämarus kokku. Parim aeg tursa püügi jaoks on siin õhtul alates kella 8st ja ca tund enne max tõusu, st et nädalake tuleb veel parimat aega oodata. Mis aga ei tähenda seda, et muul ajal kala pole võimalik püüda.

Lisaks sellele segab vahest kalapüüki ka peale tormi kalda poole uhutud vetika koloonia.
Tõusu tipu eelsel ajal on see vetika rünnak ca 2h enne tippu ja kestab ca tunni, kui on olnud tormisemaid päevi eelnevalt ja peale tippu nii paari tunni pärast uhutakse see ookeani tagasi, mis taaskord segab oluliselt kalapüüki, mst teeb selle võimatuks.

Ah ja see 50 kala ... Esimesed korrad on fun fun fun, aga see muutub tüütuks üsna kiiresti ! Kalapüügi mõnu ja võlu kaob selle masspüügiga üsna kiiresti ära, eriti siis, kui tead et sa seda kala juba nii palju söönud ka, et süda läheb pahaks :D Ses mõttes et skumbriat ikka palju süüa ei saa, just oma väga rikkaliku rasvasisalduse ja maitse poolest. Enamus ajast ma oma tuttavaid nö toitnud nendega, aga enam lihtsalt ei viitsi :P
More
12 years 4 months ago #1149 by pehkucho
Tundub,et peab raha hoopis kalareisi jaoks koguma ja suusareisi vahele jätma või sponsori leidma
More
12 years 4 months ago - 12 years 4 months ago #1150 by Mark0
Replied by Mark0 on topic Vastus: Kalapüük Iiri moodi
Kui pikemalt ette planeerida, siis Rüanair lendab edasi tagasi Lõuna Iirimaale ca 70-100 euriga (4 lendu kokku). Majutusel on mitmeid variante, kas hostel, mis maksaks ca 10-15euri öö, B&B ca 30-35 euri öö (sisaldab hommikusööki) või siis hotellis elamine, soodsaim ja üsna korralik ca 15 euri 1 inimene 1 ööpäev kolmeses toas.

Aga saab tellida ka kogu paketi:

Siin mail on 1 huvitav teenus nagu paadirent koos varustusega mis maksab sõltuvalt paadist 450-550 euri päev mis kogu paadi meeskonna vahel jagades ei tulegi nii üüratu summa. HEa asi see, et kogu varustus tuleb paadist, et siis kaks kätt taskus, vihmakeep, kummik, õlu ja hea tuju ainult kaasa vaja võtta :)
Kella 10st 17.30ni tavaliselt. Paat võtab peale 10-12 inimest tavaliselt, aga enda mugavust arvestades on tavaliselt 8-10 inimest paadis parim, kui just natuke suurem paat pole kui tavaliselt. Kalata ei tule sellelt tripilt kunagi keegi tagasi, aga kõik päevad pole ka vennad nagu öeldakse.

Stiilinäide:
www.anglingkinsale.com/rates
Last edit: 12 years 4 months ago by Mark0.
Time to create page: 0.229 seconds
Powered by Kunena Forum